Голова волинської ОДА Борис Клімчук вимагав у кандидата-мажоритарника по Луцьку мільйон доларів на вибори для волинського штабу Партії регіонів. Про це Ігор Палиця повідомив у телефонному коментарі інтернет-виданню «Під прицілом». 

Не так давно Борис Клімчук майже на всіх публічних заходах за участю нардепа Палиці усіляко нахваляв майбутнього кандидата і висловлював йому свою підтримку на наступних виборах. Однак тепер з’ясувалось, що за зачиненими дверима губернатор вимагав у Палиці гроші та ставив йому свої умови роботи у новому парламенті. Як мотивував Борис Клімчук - цього вимагає від нього, як від голови ОДА, його партія (Партія Регіонів). Зокрема серед умов була вимога написати вже заяву про вступ до фракції Партії Регіонів та відкликати законопроект «Про обов'язкове володіння та використання державної мови», який зареєстрував депутат. Ігор Палиця не повівся на шантаж і отримав суперника на окрузі та підкилимну війну за непокору.

«Вже протягом місяця він вів зі мною переговори по трьом основним речам, я маю на увазі Бориса Петровича.

Перше, що він від мене вимагав - це щоб я дав мільйон доларів на вибори Партії Регіонів по області, говорячи що йому віддали усе на самофінансування і доручили зібрати гроші з бізнесменів на вибори для штабу Партії Регіонів по області. Я відмовився і сказав, що якщо у мене є можливість і гроші, то краще вони будуть спрямовані на інші справи, а не на вибори.

Друге, що він від мене вимагав - це щоб я терміново забрав з Верховної Ради законопроект, який був зареєстрований – «Про обов'язкове володіння та використання державної мови». Цей закон зобов’яже усіх чиновників володіти і спілкуватись українською мовою, та змусить обов’язково складати екзамен з української мови – навіть чиновників, які працюють, для того щоб переконатись чи знають вони державну мову. У випадку якщо не знають, вони повинні бути звільнені з посади. Цей закон зареєстрований. І я сподіваюсь, що якщо не у цьому парламенті, то у наступному він буде прийнятий. Він ставив мені основну умову, що я маю забрати цей законопроект, а інакше мене не будуть реєструвати і знімуть мою кандидатуру з виборів по округу, якщо піду в народні депутати.

І третя, остання умова, що якщо я не напишу заздалегідь заяву про вступ до фракції регіонів у парламенті сьомого скликання, тоді він змушений буде йти по округу боротись зі мною, інакше у нього не буде виходу. Тому що я не підкоряюся ні на одну з його умов».