З 23 по 25 жовтня в приміщенні ДП «Український дім, що у Києві, відбулася виставка продукції та урочисте нагородження переможців, лауреатів та фіналістів загальнодержавного етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» у 2012 році, до яких потрапило і 7 волинських підприєств. Про це повідомили у Волиньстандартметрології.

В їх числі багаторазові переможці цього найпрестижнішого конкурсу СП ТзОВ «Модерн-Експо» (генеральний директор Петро Пилипюк) з новим видом продукції касовий бокс серії «Магеллан»; ДП «АСЗ №1» ПАТ «АК «Богдан Моторс» (директор Володимир Гунчик) , який цього разу представив на конкурс автобус міський з напівнизьким рівнем підлоги А20111; Нововолинське вище професійне училище (директор Валентина Приступа) представило цього річ вироби оздоблені вишивкою і до речі було єдиним переможцем на всю Україну у номінації «Вироби народних художніх промислів», а також комунальне підприємство санаторій матері і дитини «Пролісок» (директор Валентина Касарда) з новим видом послуг новітні технології в санаторно-курортному лікуванні.

До сотні кращих промислових товарів в Україні вперше потрапили тканини декоративні виробництва ПрАТ «Едельвіка» ( голова правління Юрій Переходьмо), які викликали неабиякий інтерес серед відвідувачів національної виставки «100 кращих товарів України» 2012.

Перемогу у конкурсі у номінації «Роботи або послуги, які надаються в побутовій та виробничій сферах» виборов Волинський академічний народний хор Волинської обласної філармонії (директор Сергій Єфименко) за свою концерну діяльність.

Серед переможців також продукція відома широкому колу споживачів під торгівельною маркою «Всеволодівські делікатеси» (підприємець Юлія Дмитрук з Луцького району) з ковбасними виробами сардельки «Оригінальні» 1 сорту.

Почесного звання лауреатів конкурсу удостоєно Волинський обласний санаторій «Лісова пісня» (директор Карпук Віктор) за послугу «санаторно-курортне лікування); Луцький центр професійно-технічної освіти (директор Завацька Ольга) за виготовлення сценічних костюмів. Звання лауреатів конкурсу також присвоєно виробникам з обласного центру Волині: ПП «Хороший смак» за ковбасні вироби ковбаса «Московська» варено-копчена вищого сорту; підприємець Дмитрук Юлія з ковбасними виробами ковбаса варено-копчена «Сервелат» вищого сорту ТМ «Всеволодівські делікатеси»; підприємцю Русінову Юрію, який представив на конкурс олію соняшникову фасовану рафіновану та нерафіновану торгівельної марки «Масляна»; фізичній особі Дмитруку Володимиру за продукцію «Волинський питний мед в асортименті»; ПП Кралюк О.О. за послугу перевезення пасажирів на таксі ТМ «Морячок».

Фіналістами конкурсу визнано виробників ПП «Голуб» (директор Валентин Голуб) з м.Луцька за вафлі «Чорна перлина з молочною начинкою» та уже згадана підприємець Дмитрук Юлія Дмитрук з ковбасою напівкопченою «Сервелат свинний» 1 сорту ТМ «Всеволодівські делікатеси» з Луцького району.

Почесні дипломи керівникам підприємств вручали Голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов та директор Українського науково-дослідного і навчального центру проблем сертифікації, стандартизації та якості Олег Кононенко.

В.о.генерального директора ДП «Волиньстандартметрологія» Тетяна Єрко ознайомила зарубіжних гостей із волинською продукцією, товарами та послугами.