Вихідними до Ківерцівського спеціалізованого дошкільного дитячого будинку «Сонечко» завітали друзі на колесах – місцеві байкери приїхали до малечі з подарунками. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Ініціаторами заходу виступили самі ж байкери. Протягом місяця вони збирали іграшки та гроші, на придбання канцелярських товарів. Тож 3 листопада, вільні байкери Луцька та Волині вирішили символічно закрити байкерський сезон благодійністю. Поїздки до дитячого будинку «Сонечко», що в Ківерцях, стали для любителів мотоциклів вже традиційними. Щоразу вони їдуть до малечі з іграшками та різним забавами.

Нинішніх вихідних більшість малечі розібрали батьки та рідня. Наразі тут виховується 49 малят, які здебільшого мають якісь вади розвитку. Дітвора отримала в подарунок від байкерів настільні ігри, дошки для малювання крейдою, м’які іграшки та всіляку канцелярію. Опісля малечу покатали під музику на мотоциклах.

До дитячого будинку байкери привезли ще один подарунок – ікону Божої Матері, вишиту Мариною Авдєєвою. За словами вихователів, у них саме відкрилась додаткова група, у всіх інших вже є образи, а тут саме їх і не вистачало.

Дітвора бавилась з дорослими і радо приймала від них подарунки. Що ж до вихователів, то вони були здивовані тим, що дітвора так відразу пішла з чужими «дядями» на контакт.

«В нас же ж дітки є і з синдромом Дауна і з затримкою в розвитку, і не говорять, але бачте як… так то не хочуть ні з ким йти на контакт, а з ними їм завжди цікаво. Ще й покатають», - раділа одна з виховательок дитбудинку.

«Це вже наша не перша поїздка до дитячого будинку. Ми намагаємся їм привезти не лише іграшки, а й якусь канцелярію, олівці, фарби, альбоми. Наступного разу, може десь ближче до свята Миколая ми їм привеземо ляльковий театр. Думаю вони будуть раді якщо матимуть свій», - розповів ініціатор поїздки Юрій Силюк.