Працівники волинського інституту післядипломної освіти стають на захист свого керівника. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Нагадаємо, голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук наполягає на тому, що навчальний заклад повинен отримати іншого керівника. Нинішнього - Михайла Сташенка держфінінспекція звинувачує у правопорушеннях. В акті перевірки йдеться, що Михайлу Сташенку встановлено неправомірний розмір оплати праці. Звинувачення навіть оприлюднили на сесії  Волинської обласної ради 26 грудня. Тим часом працівники освітнього закладу мотивують такі закиди тільки особистою неприязню губернатора.

Освітяни переконані, що Борис Клімчук має свого претендента на це крісло і тому усі підконтрольні йому у регіоні структури будуть правдами і неправдами виживати їхнього керівника з роботи.   

Ще три місяці тому ректор Волинського інституту післядипломної освіти Михайло Сташевський отримав подяку управління освіти і науки ВОДА, а тепер раптово його називають порушником, - це не спроста, наголошують його підлеглі. Тим паче розмір оплати праці, як керівника, так і колективу навчального закладу затверджений 1 січня 2008 начальником управління освіти і науки  Волинської ОДА. Лише через місяць після цього Сташенко став ректором. За п’ять років під його керуванням вдалося відремонтувати гуртожиток інституту, вперше за 72 роки існування Волинського інституту післядипломної освіти відкрили магістратуру, оновлено, майже всю матеріально-технічну базу - апелюють представники колективу. Вони готові не тільки піти на прийом до губернатора, а й відстоювати інтереси свого ректора у суді.  Питання про перебування Сташенка на посаді розглядатиме чергова сесія Волиньради.