30 чи навіть 35 гривень за долар! За євро ще більше − майже 40 гривень. Яких тільки прогнозів стосовно курсу на листопад, грудень роблять експерти. Тим часом урядовці запевняють: долар не перетне психологічної позначки у 30 гривень.

Читайте також: Нічого святого: на смерті актриси "Дизель Шоу" вирішили нажитися шахраї

У серпні національна валюта трохи зміцнила свої позиції, ціна за долар в обмінниках трохи перевищувала 26 гривень. Проте сьогодні ми бачимо вже зовсім іншу картину. Після поступового зростання ціна на 2 гривні більше. Люди бідкаються, що з курсом дорожчає і все інше, на продукти родині вже набагато важче заробити, пише Znaj.ua.

Як прогнозують експерти, ціну в 29 гривень долар перетне ще до кінця поточного року.

"Ті кошти, які викидаються на ринок у великому об'ємі, що з ними будуть робити оператори, вони їх знову ж таки будуть переводити в долари. Відповідно на кінець грудня ми будемо бачити суттєве підвищення і курсу долара, щонайменше ще на гривеню", − говорить економіст Ігор Греберок.

Та й думати про те, що американська валюта на початку 2019 року вимагатиме в обмінниках 32 гривні за долар експерт не радить. Для різкого знецінення гривні причин наразі немає.

Читайте також: Майже півтори тисячі луцьких роботодавців платять робітникам менше "мінімалки"

Але чим більше дорожчає долар, тим більше стрибатимуть ціни і вмагазинах. Так перед новим роком слід чекати дорожчання продуктів харчування, наприклад, відсотків на 15% срибнуть у ціні овочі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter