Згідно рішення виконавчого комітету Луцької міської ради обов'язковою умовою на  участь в конкурсі на перевезення пасажирів є обладнання транспортних засобів  системою GPS-навігації, сумісною з системою МАК, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Начальник управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради Анатолій Миронюк розповів, що станом на 15 січня  2013 року у Луцьку системою GPS-навігації було обладнано 110 автобусів. Зокрема, на  Луцькому підприємстві електротранспорту   на той час до системи GPS-навігації обладнано 10%  транспортного парку, тобто 53 автобуси. На  обладнання 23 транспортних засобів  наразі  укладені договори і найближчим часом їх планують облаштувати.  Однак,  за останній місяць на ЛПЕ була  проведена дуже велика робота, результами якої є те, що системою GPS–навігації обладнано 70% автобусного парку.

Зі слів директора управління електротранспорту Івана Грицанчука, ще залишилося обладнати 14 одиниць транспорту, в тому числі і транспорт, який знаходиться в оренді.

Загалом, станом на 4 лютого цього року в місті GPS-навігація з'явилася ще на 178 автобусах.

Зі слів Миронюка, на деяких автотранспотрних підприємствах не поспішають встановлювати систему GPS–навігації. Зокрема, до таких належить «Санрайз».

Також Миронюк додав, що на підприємстві АТП 1 втановлена інша система  обладнання.  Проте, хоча вона і сумісна з системою МАК, там не має пульту водія. А це суперечить умовам  конкурсу.

«Головний транспортник міста» зауважив, що через небажання перевізників долучитися до централізованого управління перевезень, з цими автотранспортними підприємствами будуть розривати договори на перевезення і оголошуватимуть новий конкурс.

Під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради виникла суперечка між директорами автотранспортних підприємств АТП 1 Олександром Шамісом, «Санрайз» Юрієм Лівіцьким  та директором ПП «Візор» Степаном Чухрієм.

Зокрема, директори підприємств нарікають, що «Візор»  не хоче співпрацювати з ними. Вже тривалий час вони намагаються домовитися із Степаном Чухрієм, однак він ігнорує їх.

Своєю чергою Степан Чухрій зауважив, що підприємство відкрите до спілкування і роботи.

Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що він дає час директорам автотранспортних підприємств до 21 лютого, аби ті порозумілися  і налагодили спільну роботу. Однак, натякнув, що в будь-якому випадку шукатимуть нове підприємство, яке буде займатися встановленням системи GPS–навігації.