Нещодавно до інтернет-видання «Під прицілом» потрапив лист лучанина, адресований Генеральному прокурору України Віктору Пшонці, Прокурору Волинської області Андрію Параці та прокурору міста Луцька Сергію Даніліну. Зокрема у листі чоловік цікавиться долею старшого помічника прокуратури міста Луцька Олександра Ляшука.

Громадянина зацікавило не лишень те, що вищезгаданий працівник прокуратури «засвітився» у громадському місці в нетверезому стані,  а й те, чи поніс він якусь відповідальність за протизаконне отримання пенсії.

Нагадаємо, що у грудні 2011 року в мережі та на телебаченні з’явилось відео дворічної давності, як Олександр Ляшук, перебуваючи у нетверезому стані влаштував  у кафе місцевої АЗС сварку зі сторонніми відвідувачами. Під час інциденту він розмахував «корочкою» працівника прокуратури і обіцяв всім «показати де раки зимують».

Попри це, Олександр Ляшук не поніс ніякого покарання за хуліганство. Тож й надалі чоловік продовжив свою службу в органах прокуратури.

Вочевидь, для помічника прокурора 2009 рік видався козирним. Адже саме у тому році його прізвище «засвітилось» ще в одній справі. Зокрема Олександр Ляшук, зловживаючи службовим становищем, підробив документи і фактично призначив сам-собі пенсію. Більше того, йому вдалось через Пенсійний фонд отримати прокурорське пенсійне забезпечення в розмірі 120 тисяч гривень загалом. Коли ж факт викрили, то слідство встановило, що винними є… працівники пенсійного фонду, які «не додивились» документів про наявність трудового стажу і помилково призначили Олександру Ляшуку таку високу пенсію. Як виявилось, йому не вистачало років служби в органах прокуратури, однак цю «прикру» неточність «злили» на неуважних працівників ПФ.

Олександру Ляшуку припинили виплачувати прокурорську пенсію, однак 120 тисяч гривень збитків, нанесених державі «повисли» в повітрі і доля цих коштів – невідома.

Інтернет-виданню «Під прицілом» вдалось з’ясувати, що деякий час Олександр Ляшук ще продовжив працювати на своїй посаді в прокуратурі міста Луцька. У самій же міській прокуратурі запевнили, що свій борг перед державою він сплатив.

Однак на цьому, його «прокурорська кар’єра» не завершилась. Більше того, його «заслуги» оцінили в обласній прокуратурі. Тож наразі Олександр Ляшук обіймає хорошу посаду у Волинській обласній прокуратурі.

Інтернет-видання «Під прицілом» обіцяє поцікавитись просуванням Олександра Ляшука по кар’єрній драбині і повідомити читачів про те, за які ж саме заслуги, його запросили до обласної прокуратури.