Апеляційний суд Волинської області відмовив прокуратурі у задоволенні скарги стосовно закриття провадження по адмінсправі Василя Байцима, якого звинувачували в корупційних правопорушеннях. Про це повідомив інтернет-виданню «Під прицілом» адвокат екс-заступника міського голови Андрій Осіпов.

Нагадаємо, що Луцький міськрайонний суд виправдав Василя Байцима від звинувачень у вчиненні корупційних діянь. Однак таке рішення Феміди прокуратурі не сподобалось, тож вона оскаржила постанову суду в апеляційному порядку.
Попри це, судді Апеляційного суду Волинської області вважають таке рішення достатньо обґрунтованим оскільки в діях Василя Байцима не виявлено ніяких порушень тож висновки суду першої інстанції не мають жодних підстав для сумніву.
Варто заважити, що справу було порушено у зв’язку з тим, що співробітники СБУ склали на тодішнього заступника міського голови Луцька Василя Байцима протокол про корупційні діяння, згідно якого він нібито посприяв п’ятьом особам отримати візи до Польщі безкоштовно. Таким чином, прокуратура намагалась довести, що він заподіяв збитків на суму 175 євро.
«У ході апеляційного розгляду суд не знайшов достатньо підтверджень цьому… В СБУ переплутали усе на світі. Їм не вистачило професіоналізму», - зауважив адвокат екс-заступника мера Луцька Василя Байцима – Андрій Осіпов.
За його словами на розгляду суду було надано квитанції про оплату за отримані візи. Тож це підтвердило те, що звинувачення прокуратури в безкоштовному наданні «перепусток» Василем Байцимом. Більше того, він мав повне право підписувати дозволи на надання таких віз, адже організація, яка їздила до Польщі налагоджувати міжнародні стосунки веде активну діяльність в області і співпрацює з владою. Таким чином, Апеляційний суд вчергове підтвердив, що Василь Байцим не мав корисливих умислів, тому звинувачення його в корупційних діяннях не обґрунтовані.