Підприємець Наталія Кушнір, яка взяла кредитів на мільйони гривень і оформила їх на своїх підлеглих, вперто доводить свою непричетність до цієї  оборудки. І поки що – успішно. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

За словами потерпілих, їхня колишня роботодавець Наталія Кушнір, від їхнього імені писала заяви на отримання кредиту. До банку принесла усі необхідні документи, серед яких були фальшиві трудові книжки, довідки з фіктивних фірм. Жінка підносила своїм працівникам пусті аркуші паперу і просила підписатися, мовляв – для справи. Як виявилося згодом, на них оформили величезні кредити у кількох банках одразу.

Справа тягнеться уже кілька років. А довірливі працівники і досі не можуть вдихнути з полегшенням. Більше того. Вони ніяк не можуть зрозуміти, яким чином банки давали згоду на отримання таких захмарних сум, навіть в очі не бачивши людей, яким дають згоду на отримання кредиту?  

Інше питання. Чому бухгалтер Лариса Ланевська, яка більше всіх може розповісти про справи своєї начальниці, не визивається судом в якості головного свідка. Більше того, як розповіли самі ошукані, пані Кушнір забезпечила їй безбідне майбутнє і відправила разом з усією сім'єю подалі від Луцька.

Наразі підприємець-мільйонер справно доводить, що всіх цих людей, які подали на неї до суду, вона ніколи й в очі не бачила. Хоча, на тих же довідках, на які вона брала кредити, поруч з прізвищами потерпілих, в якості поручителя, фігурує саме її прізвище.

Постраждалий Володимир Чилій, який довгий час працював у Наталії Кушнір водієм, заборгував банку мільйон гривень, якого він навіть у руках не тримав: «Колишня начальниця в Ощадбанку взяла на мене кредит на мільйон гривень. Під заставу поставила одну зі своїх незаконно придбаних квартир. Коли розпочалися суди, вона якимось чином зняла квартиру з застави, а кредит на мені так і залишився. Тепер мені мало не щодня телефонують з банку і кажуть, щоб я поставив під заставу власне майно. Те, що я його не брав, як і те, що майна я ніякого не маю взагалі – їх не цікавить».

«На моє ім'я Кушнір взяла кілька кредитів. Навіть попросила, щоб я її прописала в своєму будинку. А коли брала кредит в Надра банку, то у документах написала, що за моєю адресою в неї зберігається 32 одиниці цінного обладнання на велику суму. Це брехня. Тепер мені телефонують з цього банку і вимагають оплатити кредит, навіть погрожують», - говорить потерпіла Ольга Чирка. Жінка тривалий час працювала на обвинувачену продавцем кондитерських виробів на Старому ринку.

«Я на Кушнір довгий час працював прорабом, - говорить Андрій Попов, - робив ремонт у 35 квартирах, які вона взяла в кредит. За її наказом, ми переробляли їх на магазини, банки, офіси. Одного разу вона на мене теж оформила кредит в Надра банку на 30 тисяч гривень. Якби я мав власне майно, на нього давно вже б наклали арешт, тож, добре, що я нічого не маю. Тепер банк вимагає в мене сплатити 60 тисяч гривень – це основна сума плюс відсотки».

Як стверджують усі потерпілі, їхня начальниця, щойно почалися проблеми з банками по несплаті кредитів, заспокоювала їх, мовляв, вона зробить їх банкрутами, тож ніхто до них не матиме діла. Однак, коли справа пішла не згідно її плану, жінка направила усі сили, аби хоч себе вивести «чистою з води».

Скандальна пані не вперше фігурує у судових тяганинах. У гучній справі, коли колишній депутат Дмитро Москвич потрапив на лаву підсудних, а далі – за грати, саме Кушнір виступала в ролі головного обвинувачувального та свідка. За її словами, депутат вимагав у неї хабара. Москвича засудили, проте вже через півроку виправдали. Дивно навіть не те, що звичайна жіночка спромоглася запроторити за грати колишнього посадовця, а те, що її, за неправдиві свідчення, до відповідальності ніхто так і не притягнув.

Зауважимо, що саме сьогодні у Луцькому міськрайонному суді ця справа мала дійти до завершення. Однак, обвинувачена на судове засідання не з'явилася, а її адвокат пред'явив судді лист непрацездатності, у якому зазначено, що Кушнір з 12 по 19 лютого перебуває у лікарняній відпустці. Вона пошкодила колінний суглоб, тож наразі змушена проходити реабілітацію.

На обурення потерпілих, які ще вчора бачили пані Наталію живу і здорову за кермом власного авто, суддя зреагував досить експресивно: «Нехай хоч на літаку літає. Є довідка і нема обвинуваченої, тож суд переноситься на 25 лютого».

А те, що потерпілі, та й члени їх сімей, втратили спокій і сон, а відтак і здоров'я через людину, яка через їхню довіру стала мільйонером, суд не враховує. Як в принципі і всі їхні докази по даній справі.