Один із ринків Луцька, що на вулиці Львівській за призначенням суду припинить свою діяльність. Фактично, ринок закрили через борг фізичної особи підприємця Руслани Крикоти у 2 983 гривень, які суд стягнув на користь Луцької міськради в якості відшкодування за нецивільне використання привласненої ділянки, - інформує «Під прицілом».

Нагадаємо, що прокурор міста Луцька подав позов в інтересах держави та територіальної громади міста Луцька в особі Луцької міської ради в якому просив стягнути з підприємця Крикоти 2 983 через протиправне використання не за призначенням земельної ділянки, що розташована на вулиця Львівській та вимагав суд зобов’язати підприємця припинити діяльність ринку. За словами позивача підприємець незаконно влаштував торгові ряди на яких сьогодні функціонує цілий ринок.

На засідання був запрошений державний інспектор сільського господарства у Волинській області, який представив суду докази, щодо незаконних дій відповідача. Зокрема держінспектор сповідомив, що фізична особа Руслана Крикота отримала в свою власність ділянку під будівництво житлового будинку, проте без дозволу міської ради, змінила призначення земельної ділянки під комерційне використання.

Але за словами відповідача, вона надавала документи з проханням змінити цільове призначення землі, на яке вийшло розпорядження і дозвіл.

«Виходить міська рад закривала очі на те, що 13 років поспіль на Львівській діяла незаконна діяльність» - обурюється представник Крикоти.

Також підприємець стверджує, що не було зафіксованого жодних правопорушень, але прокуратура чомусь ходила щороку з перевірками. Тож на думку підприємця - хтось просто поклав око на ділянку.

Інспектор пояснив, що розпорядження не тягне за собою ніякого закону, отож дії є протизаконними. Разом з тим він також не має пояснення щодо розміру шкоди яку вимагають у підприємця  сплатити у якості шкоди, завданої територіальній громаді.

Попри все, суд задовольним позов повністю і зобов’язав підприємця виплатити шкоду та припинити діяльність ринку на вулиці Львівській.