Згідно з найновішим дослідженням, негативно до українців ставиться 41% опитаних поляків

Читайте також: Викинули з вікна свої ж: молодого українського заробітчанина жорстоко вбили у Польщі

Про це пише Польське радіо.

Чехи, італійці, словаки, угорці та американці опинилися на перших місцях рейтингу народів, до яких найбільш позитивно ставляться поляки – прихильна до них понад половина опитаних Центром дослідження громадської думки (CBOS). Найменш доброзичливі поляки до ромів та арабів.

Згідно з дослідженням CBOS, найкраще поляки ставляться до чехів – це 56 відсотків анкетованих (водночас 28 відсотків ставиться до них нейтрально, а 11 відсотків - негативно).

55 відсотків респондентів доброзичливо ставиться до італійців (28 відсотків – нейтрально та 11 відсотків – неприхильно).

До словаків та угорців з прихильністю ставляться по 53 відсотки опитаних поляків (29 відсотків – нейтрально та 10 відсотків – неприхильно до словаків, а також 27 відсотків - нейтрально та 12 відсотків - негативно до угорців).

Позитивно до американців ставиться 51 відсоток анкетованих поляків (30 відсотків – нейтрально та 14 відсотків – негативно). 50 відсотків прихильні до англійців, 47 відсотків – до хорватів, 46 відсотків – до ірландців.

По 36 відсотків опитаних поляків висловило прихильність до литовців (31 відсоток - нейтрально та 21 відсоток - негативно), а також до німців (26 відсотків - нейтрально та 34 відсотків - неприхильно).

Читайте також: У Польщі зростає конкуренція за українських працівників

До білорусів та китайців позитивно ставиться по 31 відсотку анкетованих поляків. Негативно до білорусів ставляться 27 відсотків, а до китайців – 28 відсотків респондентів.

Натомість щодо українців негативне ставлення переважає над позитивним (31 відсоток – прихильно, 41 відсоток – неприхильно). Також про євреїв позитивно відгукується 31 відсоток опитаних, а негативно – 33 відсотки.

Позитивне ставлення до росіян має 28 відсотків анкетованих поляків, а неприхильне – 43 відсотка. До румунів прихильні 24 відсотка респондентів, а неприхильні – 40 відсотків. 57 відсотків анкетованих негативно ставляться до ромів (17 відсотків – позитивно), а 65 відсотків – до арабів (13 відсотків – прихильно).

За словами CBOS, цьогоріч поляки поліпшили своє ставлення до майже усіх народів, про які були запитання в анкеті. Порівняно з минулим роком збільшилося число анкетованих, котрі позитивно ставляться до чехів, словаків, білорусів, росіян, угорців та італійців. Крім того, дуже зменшилися відсотки анкетованих, котрі неприхильні до росіян та білорусів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook