Нещодавно в одному із дитсадків Луцька спіймали крадія, який систематично виносив із дошкільного закладу пакунки із продуктами, якими мали б годувати дітлахів. Відтак, сьогодні у дитячому садку відбулися збори, на яких батьки «об’їдених» дітей вирішували, що ж їм робити далі та як встановити порядок і справедливість у дошкільному навчальному закладі. Про це повідомляє «Під прицілом».

Голова опікунської ради Олександр Кралюк розповідає, що з дитячого садка хтось постійно виносить пакунки, йому про це навіть розповідали сторонні люди, які неодноразово ставали свідками таких «виносів». Це продовжувалося близько 2 тижнів. Згодом, чоловік, який виносив торби із продуктами почав робити це частіше – двічі на день, зранку і ввечері. Тож, довго не чекаючи, Олександр Кралюк вирішив підстерегти крадія. Йому вдалося це зробити на світанку. Отож, спочатку до харчоблоку зайшла працівниця дитсадку, а згодом підійшов і невідомий чоловік. Через кілька хвилин, цей же чоловік виніс у руках два заповнені харчами пакети. Голова опікунської ради почав ловити крадія і затримав його на місці пригоди до приїзду міліції.

У пакунках було чимало крадених продуктів, якими добряче можна було накормити дітей. Це і сметана, і молоко, курка, буряк, дитяче печиво…І цікаво те, що кожного продукту по 2 штуки. Загалом, сума вкраденого становить 200 гривень за один винесений раз. Батьки ж, нарікають, що помічали як їх діти уже неодноразово приходили додому голодними.

Сьогодні на зборах батьки зійшлися лише в одному, що учасники таких крадіжок були явно змовлені. «Якщо акуратно були зібрані 2 пакети, то це була змова», - заявив Олександр Кралюк. Член опікунської ради та мама додала: «Я пропрацювала вихователем 15 років у школі. Мені соромно за освітян. Чому вихователі, які нічого не зробили, опускають перед батьками очі».

Тож, Олександр Кралюк та його заступник Сергій Бузько запропонували батькам встановити у садочку правила, де буде вказано яким чином має видаватися готова продукція (кількість їжі на групу, встановлена вага порції та звірена із нормою). А також, однією із пропозицій опікунської ради було встановлення по усьому периметру навчального закладу відеокамери. Таким чином, батьки в он-лайн режимі зможуть дивитися, що роблять їх діти, чи вони достатньо доглянуті і чи нічого їм не загрожує. Із такою пропозицією опікунської ради батьки погодилися.

Варто зауважити, що самі працівники харчоблоку на зборах так і не з’явилися, хоча в обманутих батьків було до них досить багато запитань. А от щодо покарання крадіїв у дитсадку, говорити рано, оскільки слідство ще триває.