Ковельчанин у стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи на балконі квартири своєї сестри, через сварку вдарив дівчину у передпліччя. Внаслідок удару вона впала з балкону 8 поверху і померла на місці, - інформує «Під прицілом».

Чоловіка суд визнав винним та призначив йому покарання терміном на 3 роки і 6 місяців позбавлення волі, а також вироком частково задоволено цивільний позов іншої потерпілої, в користь якої присуджено стягнути 7 270 гривень матеріальної шкоди, 20 тисяч гривень моральної шкоди та 1 тисячу гривень витрат на правову допомогу.

Однак, згодом, потерпіла подала до суду апеляцію, у якій вона оскаржує вирок з підстав однобічності, неповноти слідства та невідповідності призначеного покарання тяжкості злочину засудженому. Вона також оскаржує вирок суду в частині стягнутого розміру моральної шкоди. Жінка ж просить вирок суду скасувати, а справу направити для проведення додаткового розслідування.

Судовим слідством було встановлено, що дівчина, яка впала з балкону зі зростом 168 см, за мить до нанесення удару засудженим, знаходилася на підвищенні, висотою 30 см. До того ж, вона перебувала у стані алкогольного сп’яніння з вмістом 5, 59 проміле алкоголю в крові, який, згідно висновку експерта, відповідає смертельній дозі алкогольного отруєння. Тож, колегія суддів допустила можливість випадення людини з балкону.

Таким чином, апеляцію потерпілої суд залишив без задоволення, а вирок попереднього суду – без зміни.