Депутатам Луцькради пропонують на сесії розглянути проект рішення, згідно якого у дошкільних навчальних закладах запанує «суворий режим», - повідомляє «Під прицілом».

Зокрема, проект рішення «Про вжиття заходів щодо забезпечення безпеки у навчальних закладах» на розгляд сесії Луцької міської ради підготував депутат Андрій Осіпов.

Якщо депутати приймуть рішення і підтримають проект, у дитячих садках міста можуть запровадити режим суворого обмеження доступу на територію. Автор законопроекту пропонує огородити дитсадок високим парканом і встановити постійно зачинені ворота, які неможиво відчинити ззовні. Також обладнати приміщення ДНЗ камерами відеонагляду, датчиками руху і тривожними кнопками виклику загону охорони, а ігрові майданчики, пісочниці та спортивні споруди взагалі зачинити.

Для того, аби втілити плани у життя, Виконавчий комітет Луцької міської ради повинен підготувати звернення до усіх зареєстрованих на території міста охоронних фірм, аби ті надали відповідні охоронні послуги на безоплатних чи пільгових умовах. "Щоби заохотити керівників та працівників охоронних підприємств, депутати міськради нагороджуватимуть їх почесними грамотами, цінними подарунками та особистими подяками", - йдеться в документі.

Однак, цікаво, що такі заходи та роботи по забезпеченню безпеки у навчальних закладах проводитимуться за рахунок батьківських комітетів.

Таким чином, якщо більшість депутатів Луцькради проголосує "за", до липня цього року виконком буде змушений розробити план виконання заходів, передбачених у рішенні. А саме, повинні вказати конкретний навчальний заклад, обсяг необхідних робіт та їх виконавців, а також джерела фінансування.