Депутати облради не хочуть голосувати за Програму створення регіонального страхового запасу продовольчого зерна. Про це йшлося під час 19-ої сесії  Волинської обласної ради, - інформує «Під прицілом».

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко повідомив, що минулого року було закуплено 3 тисячі тонн зерна. Саме волинський регіональний ресурс спрацював, аби не виникло цінового скачка на хліб. Він заявив, що прийнявши цю програму, ціна на хліб залишиться незмінною. Вартість такої програми близько 2 мільйонів гривень.

Натомість, Борис Загрева пропонує перенести це питання на наступну сесію, оскільки вважає, що за цей час можна буде визначити, скільки та куди пішли виділені на програму кошти за минулі роки, а тоді об’єктивно голосувати.

Питання викликало у депутатів чималу дискусію.

«Регіональні страхові запаси передбачені державою. 3 роки ніхто в області не говорить про ціну на хліб. А за цим стоїть багато людей. Це дуже розумна програма, вона тільки для волинян», - заявив Віталій Карпюк.

На що, Сергій Слабенко відповів, мовляв: «Ви найдете сотню грошей, які ви омріяно бачите у новому бюджеті. Таке враження, що тут збирається групка людей, які все роблять для свого керівника».

Він також наголосив на тому, що деякі депутати взагалі не голосували, однак їх голоси були зареєстровані і це обов’язково потрібно внести у протокол.

Однак, шляхом голосування, депутати все ж таки не підтримали пропозиції щодо перенесення питання та проведення перевірки.

Таким чином, дискусія закінчилася тим, що більшість депутатів проголосували за підтримку Програми створення регіонального страхового запасу продовольчого зерна у Волинській області на 2013-2014 та наступні маркетингові періоди.