Сьогодні одна із підприємців ринку Завокзального розповіла, що ніяких позитивних змін, яких вимагають підприємці ринку, так і не відбудеться, - повідомляє «Під прицілом».

Вчорашні переговоровори між підприємцями «Завокзального ринку» та Волинською облспоживспілкою закінчилися нічим.  Тож кореспонденти «Під прицілом» все ж вирішили поцікавитися думкою власне самих підприємців щодо теперішньої ситуації на ринку.

Відтак одна із підприємців "Варшавки" Алла Сівак розповіла, що ніяких зрушень з мертвої точки в напрямку порозуміння підприємців та облспоживспілки немає.

За словами жінки, головна мета Володимира Горгута (заступника директора Волинської обласної облспоживспілки) - зменшити павільйони та скоротити кількість підприємців на ринку.

Однак продавчиня запевняє, що вкортити павільйон вони згідні, якщо це  відбуватиметься в межах закону, але пан Горгут з невідомих причин чомусь не обгрунтову підприємцям, в чому ж насправді полягає така необхідність, а лише запевняє усіх, що документи "засекречені".

«Це засекречений об’єкт і нам навіть не можуть намалювати цю схему, за якою повинні вкорочувати ринкові павільйони.  Вчора на зборах ми розмовляли про це, але ніхто не хоче нам надавати ці документи. Ми не проти, якщо це згідно з законом, але ж вони згідно з законом не хочуть», - бідкається Алла Сівак.

Варто звернути увагу і на те, що Володимир Горгут мотивує реконструкцію ринку лише задля безпеки ринку. Мовляв, якщо трапиться пожежа, то пожежна машина не зможе приїхати на виклик. Хоча жінка розповідає, що у Луцьку ще немає такої пожежної машини, котра б не змогла проїхати між павільйонами «Завокзального ринку». Тож жінка не розуміє до чого їх готує їхнє керівництво, до пожежі?

Щодо питання договору оренди на 22 роки, то жінка розповіла, що за словами Марти Кандиби, на п’ять років розроблятиметься один договір, а на 22 - інший.

«Нам це абсолютно не зрозуміло. В їхньому розуміння – це так звана страховка, мотивована тим, що років через п’ять половина підприємців залишать ринок у зв’язку з тим, що МОЖЛИВО з’являться касові апарати»,- розповіла підприємець ринку.

Також стало відомо, що ще однією забаганкою Володимира Горгута та Марти Кандиби – зробити усі павільйони однакового розміру, що ще більше обурило підприємців ринку. Мовляв, якщо вже мають певну площу, то на яких підставах повинні її зменшувати чи навпаки збільшувати.

Обурена Алла Сівак розповіла, що її контейнер ще минулоо року відрізали від електропостачання, бо відмовилася сплати 1300 гривень за метр даху. Кошти з підприємців вимагали як таку собі "безповоротну фінансову допомогу". Місце над її павільйоном і досі залишається не накрите.

«Це вплив у них такий, підприємців ж потрібно чимось дисциплінувати», - обурюється Алла Сівак.

Що ж до того, чи зрушила справа з мертвого місця, то жінка просто знизує плечима. Мовляв, обіцяють сісти ще раз за стіл переговорів, але навряд чи підприємці та Волинська облспоживспілка в найближчому часі зможуть дійти консенсусу.