Голова правління гаражного кооперативу «Автомобіліст-2» за винагороду посприяв своєму знайомому у вступі до членства в організацію, а також виділив йому земельну ділянку під будівництво гаража, - інформує «Під прицілом».

Зокрема, вступ у членство гаражного кооперативу та земельна ділянка коштували чоловікові 1500 доларів США. Однак через кілька днів, чоловік приніс голові правління лише частину коштів - 1300 доларів США.

Проте, здійснити свій злий умисел йому завадили правоохоронці, які затримали чоловіка, янкримінувавши йому злочин, передбачений ч.1 ст.190 ККУ (шахрайство).

Тож, розглянувши справу по даному факту, суд визнав чоловіка винним і присудив йому 850 гривень штрафу.

Однак, із таким вироком не погодився прокурор, який брав участь у суді. Він подав апеляцію, у якій просив вирок суду скасувати, а справу направити в місцевий суд на новий судовий розгляд.

Таким чином, суд задовольнив апеляцію прокурора, оскільки були виявлені певні порушення. Зокрема, суд ретельно не допитав ні обвинуваченого, ні потерпілого, висновок про шахрайство зробив на припущеннях, а також допустив неповноту судового слідства.

Тож, суд задовольнив апеляцію прокурора і ухвалив вирок Луцького міськрайонного суду скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд судям у іншому складі.