З 2010 року у Луцьку діє державна програма «Доступне житло», яка полягає у наданні безповоротної державної допомоги для придбання житла, в розмірі 30% нормативної вартості квартири (70% - сплата за рахунок фізичної особи – учасника програми). Згідно розрахунку, –  розповідає Генеральний директор ПрАТ «ЛДБК» Руслан Вайман, – розмір такої державної допомоги становить орієнтовно 70 - 100 тис. грн. для сім'ї.

Стати учасником Програми можуть усі бажаючі, які проживають на території Волинської області, без вікових обмежень.

Головна умова для участі: перебування громадян на квартирному обліку (громадяни повинні числитися у черзі на отримання житла в міськвиконкомі чи потребували поліпшення житлових умов).

«Наше підприємство, – говорить Руслан Вайман, –  уже третій рік поспіль бере участь у цій державній програмі. За цей час омріяні квартири отримали близько 60 сімей в 108-ми та 72-х квартирному житловому будинку по вул. Федорова у м. Луцьку».

«З 2012 року наше підприємство є також учасником державної Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів до 3 % річних.  І хоч дана Програма працює не так давно, проте вже показала гарні результати. Завдяки їй 34 сім'ї отримали житло, з них 20 сімей - саме у будинках, зведених Луцьким домобудівельним комбінатом», - зауважує Руслан Вайман.

Згідно умов Програми, громадяни мають право на відшкодування відсотків за кредитами, отриманими на придбання житла. Ставка по кредиту становить 16% річних, з яких 13% компенсує держава. Тобто, в результаті річна ставка для учасника програми становить 3%.

Крім того, щомісячний платіж за кредитним договором не повинен перевищувати 50% сукупного середньомісячного доходу сім'ї. Розрахунок показує, що сім'я з двох осіб для придбання двокімнатної квартири повинна мати можливість сплачувати в місяць 2400 грн.  Тобто, сукупний середньомісячний дохід сім'ї має складати 4800 грн.

Максимальна сума кредиту, яку може отримати учасник програми для купівлі двокімнатної квартири, становить 380 тис. грн.

Згідно умов програми, перший внесок сім'ї складає 25% від вартості квартири. Термін кредитування - 15 років.

Важливим є те, що у 2012 році зривів у фінансуванні програми не було. Відповідно, стаття бюджету про компенсацію відсотків захищена на законодавчому рівні. В бюджеті на 2013 рік для реалізації програми передбачено 300 млн. грн.

Як розповів Руслан Вайман, на сьогодні Луцький ДБК уже ввів в експлуатацію 72-х квартирний житловий будинок по вул. Федорова, 4 Д, в якомупропонують лучанам та учасникам Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів 2–х кімнатні  квартири  загальною  площею  65 кв. м.

Житловий будинок збудований з керамічної цегли, має підвищену звукоізоляцію та утеплені стіни, металопластикові вікна, обладнаний даховою котельнею, безшумними ліфтами німецького виробництва. 

Гарне місце розташування: неподалік паркова зона, розвинута міська інфраструктура - дитячі садки, загальноосвітня школа № 25 та гімназія № 21,  магазини продовольчих та промислових товарів. В кілометрі від будинку – Автовокзал, «Варшавський» ринок, торгові комплекси. Зручне транспортне сполучення. 

Разом з тим, Руслан Вайман розповів, що завершується будівництво 107-ми квартирного житлового будинок по вул. Ветеранів, 22 у м. Луцьку. Будинок знаходиться в престижному районі міста з розвинутою інфраструктурою: школи, дитячі садки, салони краси, гіпермаркет "ТАМ-ТАМ", розважальний центр "Порт city", кафе, ресторани, піцерії, дитяча поліклініка, аптеки, льодовий каток "Снігова королева", близьке розташування ринку. Зручне транспортне сполучення.  Поряд знаходиться парк "900-річчя  м. Луцька".

9-ти поверховий будинок на 107 квартир (4 під’їзди) будується за передовими будівельними технологіями. Проектом передбачена поквартирна автономна система опалення та гарячого водопостачання двоконтурними котлами виробництва Німеччина, які мають підтверджений сертифікат якості на українському ринку. Будинки облаштовані безшумними ліфтами фірми "OTIS", лічильниками обліку газу, електроенергії та води. Пропонується  поліпшена штукатурка стін та  бетонна стяжка підлоги, домофон (з можливим підключенням відео зв’язку), броньовані вхідні двері, металопластикові вікна виготовлені з п’ятикамерного профілю та двокамерного енергозберігаючого склопакету, високоякісне оздоблення під’їздів сучасними матеріалами.

На прибудинковій території передбачено проведення робіт по влаштуванню благоустрою: встановлення малих архітектурних форм, дитячого майданчика, денної парковки, освітлення та озеленення території.

До  продажу пропонуються:

1– кімнатні квартири загальною площею 44 кв. м.

2 – кімнатні квартири загальною площею 65 кв. м.

3 – кімнатні квартири двох видів планування – загальною площею  78 та 82 кв. м.

Планове введення у експлуатацію I черги будівництва (під'їзд №3,4) в IV кварталі 2013 року, II черги - IV квартал 2014 року.

 

Учасник програми «Доступне житло» 30/70 та здешевлення вартості іпотечних кредитів до 3 % річних у 2013 році: 107 – ми квартирний житловий будинок по вул. Ветеранів, 22 у  м. Луцьку.


ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» - провідна будівельна компанія  м. Луцька, яка була створена у 1998 році та спеціалізується на будівництві сучасного комфортного житла за передовими будівельними та енергозберігаючими технологіями з індивідуальними системами опалювання і даховими котельнями. При будівництві житлових будинків значна частина будівельних матеріалів виготовляється на власному заводі та випробовується у акредитованій лабораторії підприємства на відповідність державним будівельним нормам.

(Ліцензія АД 040533 видана Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області 18.06.2012 р.)

19 лютого 2013 року ПрАТ "Луцький домобудівельний комбінат" визнаний лауреатом Всеукраїнської премії Кофедерації будівельників України в номінації "Кращий учасник програми доступного житла".

 

ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

м. Луцьк вул. Індустріальна, 4.

м. Луцьк вул. В. Чорновола, 24 – відділ продажу житла.

тел. +38 (0332) 786342

+38 (0332) 782397

+38 (0332) 786340

(066) 089 74 18;

e-mail:[email protected]