Пацієнтів у шкірно-венерологічному диспансері побільшало. Чи не щодня волиняни звертаються до лікарів з укусами комах, переважно - комарів. Люди скаржаться, що цього літа вони гіперактивні. І нічого, якщо це просто укус, значно небезпечніше масова атака комах. Повідомляє ТРК «Аверс».

Цього літа як ніколи раніше людей атакують комарі. Те, що цих комах побільшало, помітили усі. Особливо ті, хто часто навідується до лісу чи до водойм.

У відділення шкірно-венерологічного диспансеру з укусами комарів волиняни звертаються чи не кожного дня. Працівники розповідають, що похмура погода робить цих комах активними та дає їм змогу розмножуватися.

Головний лікар обласного шкірно-венерологічного диспансеру Леся Карпюк розповіла причини такої активності: «В цьому році у звязку з тим, що була дуже довга сніжна зима, на Волині дуже багато вологи, заболоченість місцевості, і тому пацієнтів, які звертаються з алергічними реакціями на укус комах, зокрема комарів значно пробільшало».

Кажуть, серед пацінтів найчастіше ті, хто тільки повернувся з відпочинку. Один укус комара нічим людині не загрожує. Значно складніша ситуація, коли комахи покусали людину декілька разів.

Головний лікар обласного шкірно-венерологічного диспансеру Леся Карпюк зауважила, якщо після укусу комара зявляється значне подразнення - не займатися самолікуванням. Коли таких укусів було надто багато, і появилися відчуття свербіжу, печії і значні розчухи, то в таких випадках ще й приєднується вторина інфекція, і є наслідки такого інфектування, і тоді вже лікувати значно важче».

Людська кров для комара - нове життя. Кусається тільки самка комара. Кров людини для неї є поживним матеріалом для відкладання яєць.

Після укусу комахи, на почервоніння слід прикласти лід або охолоджений предмет, який зніме набряк. А щоб ваш відпочинок не закінчився у лікарні медики радять користуватися різноманітими спреями, маслами та кремами, які відлякують комах.

Лучани ж навпаки не надають перевагу хімічним засобам. Кажуть - не знають, як вони вплинуть на організм. Вдома борються з комарами підручними засобами, на природі - народними.

Лікарі кажуть - варто памятати, що комарі ще й носії інфекційих захворюваннь. Поки що, в Україні такі випадки поодинокі, але все ж таки зафіксовані.