Сьогодні, за дорученням Миколи Азарова, відбулась відео-селекторна нарад з питань проведення комплексу осінніх польових робіт та ситуації яка склалася через складні погодні умови. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Під час відео селекторної наради, голова облдержадміністрації Борис Клімчук наполегливо рекомендував продавати картоплю за нинішніми цінами. Більше того, він вкотре запевнив, що для підприємців які заготовляють картоплю влада створить зелений коридор, а співробітники державтоінспекції не мають їм перешкоджати.

Також голова облдержадміністрації  попередив тих, хто тримає картоплю чекаючи кращої ціни, що вже є заявка від Білорусії на 1,5 тисяч тон картоплі.

«Продавайте бульбу. Не чекайте ціни. Вона сьогодні прекрасна – 3.50 грн. Якщо триматимете бульбу ми відкриємо кордони», - зауважив Клімчук.

В той же час, селяни навіть не чули про такі ціни. Зокрема у Любешівському районі відбірну картоплю на сьогодні приймають всього по 2.40 грн. Тож більшість селян все ж таки намагаються закласти її на тривале зберігання до кращих часів, коли ціна дійсно зросте.

«Бульба в Білорусі вродила. Білоруська бульба, ясно що в Москву не поїде, бо то далеко, не вигідно і так далі... Але вона може поїхати до України. Можна перехитрити самих себе», - додав він.