Волинський санаторій «Пролісок» виграв грант, згідно з яким отримає понад 1,5 мільйона євро на будівництво водолікувального комплексу та закупівлю обладнання. Про це йшлося пфд час позачергової двадцять першої сесії обласної ради, – інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Згідно з рішенням Спільного Моніторингового Комітету Програми прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 років», вирішено визначити головним партнером грантового проекту  «Розвиток співробітництва в галузі санаторно-курортного туризму на польсько-українському прикордонні».

Учасники проекту: Волинська обласна рада, Грем’яченська сільська рада, ГО «Волинська асоціація вчених та інноваторів» та гміна Біще Люблінського воєводства, республіки Польща.

Загальний бюджет проетку становить понад 2 мільйони євро. Грант ЄС становить 1,8 мільйони євро. За ці гроші у санаторії «Пролісок» мають збудувати водолікувальний комплекс за 780 тисяч євро, закупівля обладнання – 900 тисяч євро і закупівля туристичного обладнання майже 20 тисяч євро.

Депутат Валентина Блінова зазначила, що необхідно підтримати цю ініціативу: «Це перпектива розвитку Волині як курортної зони і потрібно пітримати питання. Тим паче, що це допоможе і розвитку санаторію «Пролісок».

У підсумку депутати без зайвих дискусій підтримали питання, тож голова обласної ради від імені органу тепер вправі підписувати рамкову угоду про співпрацю