На Волині селян-одноосібників з ринку витісняють крупні товаровиробники, тож дрібні фермери не мають де реалізовувати сільськогосподарську продукцію - інформує інтернет-видання «Під прицілом

Сьогодні, 19 листопада,  під час засідання прес-клубу депутати Волинської обласної ради шукали шляхи до ринків для великотоварних та дрібнотоварних господарств. 

«На сьогоднішній день з обласного бюджету було виділено 7 мільйонів гривень на соціальну підтримку виробників сільськогосподарської продукції. Ми забезпечили 420 чоловік роботою із середньою заробітною платою близько 3000 тисяч гривень», - зауважив депутат Валерій Діброва.

Окрім цього, підкреслювалося те, що великим товарним господарствам легше знаходити ринки збуту, аніж дрібним. За словами депутатів, в області немає проблем зі збутом зерна, ріпаку, кукурудзи, сої, м’яса, молока. Це досягалося завдяки створенню заготівельно-збутових кооперативів.

«Для дрібних товарних господарств єдиний вихід - вийти на ринки і конкурувати за якістю та ціною із великими господарствами, створити кооперативи», - наголосив депутат Волинської обласної ради Андрій Турак.