Російський президент Володимир Путін дав завдання українському гаранту Віктору Януковичу будь-якою ціною зачистити євромайдан від мітингу до 17 грудня, - пише  Gazeta.ua. 

Про це розповів політолог Олег Соскін.

«Янукович повністю відданий Путіну. До 17 грудня Янукович має зачистити Майдан будь-якою ціною і ввести надзвичайний стан. Він домовився з Путіним про вступ у Митний союз та плату в 15 міліярдів. Але треба пройти клятву на крові, як у бандитів. Цю клятву вже пройшли, кожен по-своєму, і Лукашенко, і Путін, і Назарбаєв. Тепер черга Януковича — це квиток для вступу в клуб пострадянських диктаторів», - розповів Соскін.

Соскін переконаний, що заради розгону євромайдану та влади Янукович готовий на все. «Він буде щоночі влаштовувати криваву бійню. Буде діяти більш жорстоко, підтягуватиме нові сили. Це скажена вже істота. Думаю, у нього є якась психічна хвороба. Тому перебуває у стані агресії і не контролює ситуацію. Янукович вважає, що він є цар», - вважає Соскін.

Політолог переконаний у разі розгону Майдану всі лідери опозиції разом з Турчиновим та активістами мітингу будуть арештовані.

«Треба брати на підконтроль народу Верховну Раду. Там приймати рішення, переобирати нове керівництво. Призначити керівника тимчасового уряду. Кожен київський мажоритарщик повинен у своєму окрузі провести народне віче, обрати тимчасовий виконком в районі. Треба розпустити Партію регіонів, як злочинну організацію. І тільки таким чином приходити до влади, іншого варіанту просто не бачу», - зауважив експерт.

Нагадаємо, сьогодні вночі силовики намагались розігнати мітинг у центрі Києва на Майдані. За попередніми даними від штурму постражало 20 осіб, в тому числі і народні депутати. У деяких попередньо діагностували переломи ребер через здавлювання щитами або людьми.