Державна екологічна інспекція у Волинський області провела перевірку на Державному підприємстві «Цуманське лісове господарство», у ході якої було встановлено факт незаконної вирубки деревини. Повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Як стало відомо, дане підприємство завдало Державі матеріальної шкоди на 108 637,50 грн. За відшкодуванням збитків природоохоронна прокуратура через суд звернулася до лісгоспу.

Керівництво «Цуманського ЛГ» пояснює це тим, що на території ландшафтного заказника «Кормин», загальною площею 549 га., проводились санітарно-оздоровчі заходи. Ці заходи передбачають вирубку сухих або уражених шкідниками дерев. Проте, як встановлено перевіркою, вирубці підлягали також молоді дерева, чим було порушено закон «про природно-заповітний фонд», а саме спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповітного фонду. Загальна площа «зачищеної» території близько 9,5 га. До речі, вище згадані «санітарно-оздоровчі заходи» проводились за документами, які датуються ще 2012р.

Проте не зважаючи на ці всі обставини Господарський суд  Волинської області у позові відмовив.