Кілька десятків активістів Правого сектору, Луцького автомайдану, Волинської самооборони, афганці й десантники прийшли до Волинського управління міліції з вимогою відставки новопризначеного начальника УМВС області Віктора Швидкого. Повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Активісти стояли перед приміщенням обласної міліції і вимагали, аби генерал Віктор Швидкий, якого призначили керувати міліцією області вийшов до людей. коли ж стало відомо, що генерал Швидкий до громади не вийде було вирішено, що по 5 представників від кожного громадського об’єднання зайдуть всередину і уже там будуть висувати свої вимоги генералу.

Сам же генерал чекав усіх не біля свого кабінету, а біля зали засідань, і хотів запропонувати протестувальникам сісти за стіл переговорів. Самі ж активісти відмовились починати перемовини, мотивуючи це тим, що вчора уже відбулось громадське обговорення кандидатури Швидкого, як начальника Управління МВС Волинської області.

Координатор «Правого сектору» на Волині Павло Данильчук оголосив вимогу громади – аби Віктор Швидкий написав заяву про своє звільнення і більше ніколи не претендував на цю посаду. Однак сам же генерал Швидкий писати заяву відмовився, мовляв його призначено на цю посаду указом Міністра внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, і звільнить посаду теж лише через відповідний указ із Міністерства.

Активісти досить довго вимагали пройти до кабінету начальника обласної міліції, однак пан Швидкий довго не погоджувався.

Зрештою, протестувальники таки спустились, проте зайшли лише в приймальню начальника,а до кабінету не потрапили, позаяк ключа до кабінету відшукати не змогли.

Перемовини продовжились у приймальні, і зі слів Віктора Швидкого він не хоче звільняти цю посаду, аби її не зайняв його, так би мовити опонент, Павло Алексєєв, який також претендував на посаду начальника обласної міліції.

Коли ж активісти запевнили пана Швидкого, що і кандидатуру Алексєєва подадуть на народне обговорення, і не виключено те, що він може також не пройти на цю посаду, генерал погодився написати рапорт.

Кілька разів Швидкий просив усіх присутніх покинути приймальню, у тому числі і представників ЗМІ, однак активісти наголосили, що без заяви ніхто з приміщення не вийде.

Потім секретарка одразу знайшла «загублений» ключ і відкрила двері кабінету, до якого генерал зайшов сам. За кілька хвилин Віктор Швидкий написав рапорт і виніс його, однак сам виходити не хотів, а коли його почали кликати до громади, то мало не порвав заяву. Але згодом опанував себе і повернувся до кабінету аби забрати особисті речі.

Після того, коли заява була оприлюднена перед громадою, координатор «Правого сектору» на Волині Павло Данильчук повісив на стінах управління наліпку, яка означає, що міліція під наглядом «Правого сектору», а активісти Волинської самооборони закріпили це печаткою.

Активісти підписали звернення до Міністра МВС України Арсена Авакова з вимогою відкликати призначення Швидкого. 

Текст звернення до Арсена Авакова раніше був опублікований на сторінці Правого сектора Волині в мережі Facebook

Міністру внутрішніх справ України
Авакову А.Б.

Шановний Арсене Борисовичу!
07.03.2014 року наказом Міністра внутрішніх справ України на посаду начальника УМВС України у Волинській області було призначено п. Швидкого В.В. Звертаємо Вашу увагу на те, що дане кадрове рішення є помилковим з наступних причин:
1. Швидкий В.В. вже займаючи дану посаду зарекомендував себе в якості людини, яка допустила функціонування певних схем злочинного характеру. Зокрема: 
А) земельних – компенсація за неучасть в розслідуванні зловживань в сфері лісомисливського господарства (бл. 3 га в с. Гаразджа Луцького району);
Б) нерухомості – сумнівна оборудка з земельною ділянкою, виділеною для будівництва 9-поверхового будинку для працівників МВС. В результаті правоохоронцям дісталось лише декілька квартир;
2. Під час керівництва Швидкого В.В. була налагоджена і функціонувала система поборів за кадрові призначення правоохоронців середньої ланки (від 2-3 тис. у.о.) за безпосереднім керівництвом В.Остаповича(відповідав за кадрову роботу в УМВС,часів керівництва Швидкого В.В.).
3. Відсутність розкриття резонансних злочинів при попередніх і неодноразових обіцянках Швидкого В.В. (наприклад -- вбивство колишнього начальника Луцького МВ Швачки).
4. Отримання певними представниками УМВС в області щомісячної компенсації в розмірі 80-100 тисяч у. о. за невтручання в справи Волинської митниці.
5. Особистий водій тодішнього начальника УМВС (Швидкого В.В.) Шапірко М. в 2008-2009 супроводжував контрабанду автомобілів і спирту через митні переходи Піща і Пулемець (Шацький р-н, Волинська область). 
Окрім того, Швидкий В.В. в спілкуванні з громадським і політичним активом області зарекомендував себе як конфліктна і не зовсім адекватна особа. Замість того, щоб налагоджувати нормальну співпрацю, новопризначений керівник УМВС обіцяє «начать войну», «прижать к ногтю», використовує іншу термінологію, яка викликає сумніви в його психічній адекватності. 
Доводимо до Вашого відома, що перебування Швидкого В.В. на посаді начальника УМВС у Волинській області змусить нас розпочати безстрокову акцію громадського несприйняття. Глибоко переконані, що очолювати волинських правоохоронців мають незаплямовані, достойні та розумово адекватні керівники.
Також нами проводився моніторинг з приводу ставлення до призначення Швидкого В.В. на посаду очільника УМВС України у Волинській області серед діючих працівників та ветеранів ОВС області. Результати показали несприйняття п. Швидкого більшою частиною особового складу працівників УМВС .
Звертаємось до Вас з вимогою відкликати призначення Швидкого В.В., як такого, що не володіє достатнім рівнем кваліфікації і не користується авторитетом, необхідним для виконання своїх обов’язків у сучасних умовах.

12.03.2014р. 
Правий сектор Волині