Акціонерне товариство „Дніпроавіа” і міський аеропорту будуть приватизовані. Вже почалась підготовка документів до цієї процедури, яку погодили у Кабміні. Близько двох місяців знадобиться для оформлення відповідної документація, тоді і відбудеться аукціон з продажу підприємства, на яке чекає повернення боргів та реконструкція.
Повітряні ворота Дніпропетровщини потребують близько 450 мільйонів гривень на ремонти та перебудову. За проектом до авіаційного комплексу буде входити п’ять ресторанів та два готелі. Планується і відкриття нового міжнародного терміналу.
Що стосується потенційних власників об’єкту, то поки що свою пропозицію надала група „Приват”. Компанія Ігоря Коломойського готова викласти за аеропорт один мільярд 290 мільйонів гривень. Цього має вистачити не тільки за погашення усіх боргів, а й проведення запланованої реконструкції.
У власності держави, яка наразі володіє усім пакетом акцій, залишиться тільки злітно-посадочна смуга. Її переведуть на баланс міністерства транспорту та зв’язку.