Заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь пожалівся правоохоронцям на погрози, які, за інформацією від самого чиновника, надходять йому на мобільний телефон. Це інтернет-виданню «Під прицілом» підтвердив сам Ігор Гузь. 

У суботу, 16 серпня заступник голови Волиньради   опублікував на особистому сайті у розділі блоги допис під назвою «Про Івана Сидора та погрози вбивством…» 

Як йдеться у викривальному повідомленні Ігоря Гузя,  телефонному дзвінку передувала стаття на одному з інтернет-сайтів «Четверта влада», у якій йшлося про статки родини головного лікаря обласної клінічної лікарні Івана Сидора.

Один з найголовніших чиновників області на своєму персональному сайті погоджується з позицією журналістів, визнає їхні позитивні якості та розмірковує, чи відреагують на статтю компетентні органи. 

Саме через кілька днів після того, як журналісти опублікували розслідування,  у суботу ввечері, а, якщо бути точними, о 19:07 за київським часом, до Ігора Гузя зателефонували. Далі цитуємо слова автора: 

«Так от саме сьогодні до мене зателефонував один з братів Балабашів, які у Луцьку відомі як “Балабеники” і безапеляційно заявив про наступне: “Ти причетний до цієї статті, скажи де ти живеш, я вже виїжджаю. Та й взагалі за таке тебе вже давно повинні вбити, ти догрався!». 

І, хоч, як стверджує Ігор Гузь, цей дзвінок був не перший, однак уже в наступних рядках доводить, що подібними методами його не залякати. Та без вагань оголошує про свою готовність боротися. 

«Це вже не перша спроба даного, неодноразово судимого громадянина, мені погрожувати. Вперше це відбулося в березні, як по телефону так і в приміщенні обласної ради. Моя відповідь як тоді, так і сьогодні була однозначна, ніхто такими методами на мене ніколи не вплине. Це звичайний бандитизм!

Очевидно в понеділок подам заяву в правоохоронні органи і не тому, що боюся, я завжди йшов по лезу ножа, а тому, що після Майдану такі підходи у вирішенні будь-яких питань повинні бути викорінені.

Наразі мушу зазначити, що моє бажання викорчувати медичну мафію ще більше зросло, а спроба залякати лише підлила масла у вогонь. Будемо боротися! Підключайтеся!»

Як йдеться у кінці повідомлення, це ще не кінець. Знову цитуємо автора: «Далі буде)»

Потому наводить ряд викривальних фактів про особу, яка йому телефонувала, а також про брата цієї особи, що були опубліковані на сторінках видання «Волинь-нова»:

«Свою “діяльність” брати Олександр та Валерій Балабаші розпочали ще у 1991 році. Саме у роки становлення незалежності України вони знайшли легкий спосіб заробляти чималі гроші. Група “Балабеників” була однією із тих, що свого часу долучилися до “розподілу” сфер впливу обласного центру Волині. Близько 10 років група злочинців, яка складалася майже із 20 чоловік, п’ятеро із яких уже засуджені, під керівництвом Олександра і Валерія наганяли жах, тримаючи у своїх руках підприємців і змушуючи їх платити за “дахування”». 

Наша редакція писатиме і про наступні матеріали, які на продовження теми публікуватиме заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь на своєму персональному сайті. 

*Фото з Персонального сайту Ігоря Гузя