У Львові створено ТзОВ „Народна команда” ФК „Карпати”, яке долучиться до фінансування будівництва стадіону до Євро-2012. Відповідний меморандум про створення структури підписали почесний президент футбольного клубу Петро Димінський, губернатор Львівщини Микола Кміть, мер Львова Андрій Садовий та голова обласної ради Мирослав Сеник.  

Однією з вимог структури – внесення до статутного фонду товариства майна, а насамперед коштів у сумі 609 мільйонів гривень для зведення стадіону. Щоправда, угода керівництва області із ФК „Карпати” вступить у дію, коли відповідний дозвіл нададуть депутати на сесіях обласної та міської ради. Згідно з домовленостями меморандуму, міська рада повинна внести у статутний фонд створеного ТзОВ земельні ділянки та майно: об’єкти нерухомого майна стадіону „Україна”, приміщення двох готелів – „Львів” та „Гранд-готель”, нежитлові приміщення на площі Міцкевича, 6/7, де наразі знаходяться офіси футбольного клубу, чотири земельні ділянки площею 17 гектарів та земельну ділянку довкола майбутнього стадіону на вулиці Стрийська – Кільцева дорога.  

Вартість внесків у статутний фонд ТзОВ „Народна команда” ФК „Карпати” визначатимуть незалежні експерти. Свій внесок у товариство має визначити також обласна рада. Згідно з документом, обласна рада надасть нежитлові приміщення площею 228,2 квадратів на вулиці Винниченка, 14–16, нежитлові приміщення на вулиці Вороного, 3, об’єкти колишнього військового містечка в селищі Райлів Стрийського району, які розташовані на ділянці площею 11 гектарів.  

„Загалом це дуже добра ідея. „Карпати” мають відродити свою славу західноукраїнського суперклубу і захищати нашу футбольну честь. Варто роз’яснити ситуацію з фінансуванням стадіону до Євро-2012. Одним із завдань створення народної команди має стати залучення новоствореного товариства до фінансування будівництва нового стадіону на наступних етапах. Однак, попри це, місто підтверджує всі гарантії надані УЄФА по фінансуванню і завершенню в терміни будівництва нового стадіону. Місто залишається основним гарантом, ми своє слово тримаємо”, - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Відтак, ФК „Карпати” зобов’язані надати місту банківську гарантію на суму 609 мільйонів гривень з цільовим призначенням на будівництво стадіону до набрання чинності меморандуму. 

Натомість, депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк вбачає у діях Андрія Садового щодо підписання меморандуму чимало протиріч. Проблема у тому, що одразу після підписання меморандуму мер виніс на сесію питання про випуск облігацій у сумі 300 мільйонів гривень для фінансування стадіону. „Якщо стадіон зводитимуть за кошти „Народної команди”, тоді чому місто має заходити у боргову яму, беручи сьогодні 300 мільйонів облігацій. „Народна команда” має будувати стадіон за свої кошти. Минулого року ми говорили Андрію Садовому про інвесторів. Якщо я правильно зрозумів логіку пана Садового, то можливо, він хоче побудувати два стадіони: один за рахунок „Карпат” і ще один завдяки виділеним муніципальним облігаціям. Об’єкти, що віддадуть „Народній команді” вибувають із власності територіальної громади Львова і потрапляють до новоствореної структури”, - зазначив депутат.