Біля центрального офісу банка „Демарк” у Чернігові страйкували працівники відомого свого часу на весь СРСР радіоприладного заводу. Мета акції, як повідомляє видання „Сіверщина”, недопущення банкрутства заводу.
Навколо цього підприємства розпочався конфлікт між головою правління Костянтином Колесником і словацькою інвестиційною компанією Arka Kapital, яку очолює Павол Крупа. Непорозуміння виникли після того, як пану Колеснику стало відомо про ймовірні наміри іноземних інвесторів щодо скорочення діяльності підприємства у подальшому виробництві спеціальних датчиків для космічної галузі Росії.
Словаки на практиці стикнулися з перешкодами вітчизняної номенклатури. Хоча іноземна компанія володіє більш як половиною акцій і увійшла до наглядової ради ВАТ «ЧеЗаРа», команда Колесника чинить надзвичайні перешкоди для участі нових акціонерів в управлінні заводом.
На початку травня Господарський суд Чернігівської області розпочав процедуру банкрутства підприємства за заявою голови правління пана Колесника. Через юридичні колізії та окремі правові норми, що визначають у подібній ситуації специфічні напрямки банкрутства, Павол Крупа може позбутися взагалі участі і в формальному керівництві заводом. За інформацією журналістів „Сіверщини”, свої дивіденди прагне отримати від цього і банк „Демарк”, який ще до цього конфлікту надав заводу позику у кілька мільйонів гривень.