Під час вчорашньої наради в Кабінеті міністрів Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила про можливість реприватизації облгазів у разі „непогашення боргів за спожитий газ”.
„Якщо протягом місяця не буде закрито всі борги, за які відповідає безпосередньо облгаз, я прошу розпочинати процедуру банкрутства. Досить реверансів, достатньо благати й чекати”, - зазначила Юлія Володимирівна під час наради з керівниками областей і газопостачальних підприємств.
Тимошенко доручила робочій групі, яка буде створена представниками Міністерства палива та енергетики, Міністерства юстиції, Міністерства економіки, Фонду державного майна та НАК „Нафтогаз України”, розробити законопроект задля призначення тимчасово керуючих облгазом під час процедури банкрутства: „Така система працює у всьому світі. У разі, якщо приватний власник заводить компанію, яка є монополістом з постачання енергоносіїв, у безвихідне становище, усі країни на цей випадок мають спеціальну процедуру тимчасових керівників до нормалізації ситуації. У разі, якщо керованість втратила система, призначають тимчасове управління до того часу, доки не буде оголошено конкурс з інвестиційними і соціальними умовами і буде проведено чесну приватизацію. Я наголошую, не газових мереж, а виключно облгазів, які не виконують свою функцію”.