Незабаром в автомобільній структурі України може станеться справжній переворот. Про відміну процедури розмитнення на потримані авто заявляють представники керівництва Державтоінспекції, зокрема, заступник начальника ДАІ України Сергій Будник.

Про це пише «Автопорт».

- Я скажу, від розмитнення безпосередньо залежить безпека дорожнього руху. Ставки не те що треба понизити, а зовсім прибрати. Поясню свою позицію. Люди, не маючи грошей на купівлю хорошого і головне безпечного автомобіля, продовжують їздити на розвалених машинах, які несуть загрозу не лише власникові і пасажирам, але і іншим учасникам руху. Той, хто вирішив змінити машину, максимум, що може сьогодні купити, це китайський автомобіль. Але ці машини небезпечні. Це велика проблема, - говорить Сергій Будник.

За словами чиновника, нашими дорогами повинні їздити тільки безпечні, технічно справні автомобілі, а вік цих машин не так вже важливий.

- Офіційна цифра, яку називає ООН: Україна на дорожньо-транспортних подіях щорічно втрачає 5 мільярдів доларів. Вдумайтеся в цю цифру. А скільки держава заробляє на розмитнені? Та нічого. Хто може розмитнити машину за такими ставками? Ніде в Європі немає таких ставок, - додав Будник.