У Звірівському лісомисливському господарстві браконьєри знищили трьох оленів, а голови забрали трофеї. Працівники господарства кажуть, що до цього може бути причетним новий керівник господарства.

Вбитих тварин знайшла працівниця Звірівського лісомисливського господарства вчора, 17-го листопада. Вона каже, що в господарстві немає корму, тварин не підгодовують, через що вони і виходять в поле. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

«Я йшла в ліс – побачила, що літають круки, та й зрозуміла, що вже тут попрацювали браконьєри. В полі знайшла три тіла оленів з відрізаними головами, які забрали на трофеї. Сьогодні ми вже бачимо, що від тіл тварин лишилися лише рештки, адже тушки розтягували дикі кабани. У нас вже три тижні тварин не підгодовують, а раніше щодня корм носили в ліс. Мабуть, це чиєсь замовлення, щоб вони виходили в поле їсти шукати, щоб було добре стріляти. Усе почалося з того, поміняли директора. Я думаю, що так хочуть розвалити господарство. А охорони немає зовсім. Як був попередній керівник, то він заправляв авто, і ми їздили на рейди. А зараз - прийшли на роботу, посиділи дві години і пішли», - розповідає єгер лісомисливського господарства Орися Бандура.

Те, що на державному підприємстві «Мисливське господарство «Звірівське» немає корму, підтверджує і головний бухгалтер Тетяна Гриневич.

«Немає жодного кілограма кукурудзи, мабуть проблема в тому, що немає коштів, але я не знаю. Нам раніше багато допомагали фермерські господарства, у нас в середньому було по 50 тонн кукурудзи, було і сіно. А зараз сіна є 30 тонн, кукурудзи - нуль. Як буде далі - не знаю, у нас є керівник, я лише бухгалтер», - розповідає Тетяна Гриневич.

Втім, про те, що працівники господарства б’ють на сполох, буцімто немає кормів, директор не чув, як і не знав про злодіяння браконьєрів.

«У п’ятницю привезли зерносумуші: це кукурудза, пшениця та інше усе, що необхідно копитним жуйним тваринам. Вже є тонн 8, завтра завозимо наступну партію, ви зрозумійте, це кожен день треба завозити. Інформація про відсутність харчів для тварин - недостовірна. На сьогодні корми є. А щодо браконьєрства, то це загальнонаціональне зло, і воно може бути викоренене там, де високий рівень життя. За цей тиждень, відколи я приступив на роботу, у ЗМІ з'явилися повідомлення та про браконьєрство, ми вже терміново звернулися в правоохоронні органи», - розповів керівник лісомисливського господарства Ярема Байда.

З його слів, на території є більше трьохсот оленів, і вбивство трьох тварин – це шкода господарству на 45 тисяч гривень.

Єгер лісомисливського господарства Орися Бандура не звернулася до свого керівника щодо надзвичайної ситуації, а повідомила про це ЗМІ. Чому? Жінка каже, що Ярема Байда нічого не вирішує, а про проблеми на господарстві будуть розповідати в Міністерстві, коли сформується новий Уряд.