Сьогодні, 15 січня, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич побував у комунальній установі Луцький міський трудовий архів, де оглянув якість виконаних робіт з реконструкції приміщення, - йдеться на сайті мерії.

Він зауважив, що цей архів має важливе соціальне значення для міста, виконує дуже важливу функцію для громади. Комунальна установа є місцевою архівною установою для централізованого тимчасового зберігання документів, нагромаджених у процесі документування службових, трудових або інших правовідносин юридичних і фізичних осіб та інших архівних документів, що не належать до Національного архівного фонду. Тепер тут зберігаються близько 22 тисяч архівних справ. Щороку цей заклад відвідує більше 1,5 тисячі громадян, які отримують тут понад дві з половиною тисячі довідок. «Ми відстежували роботу цього закладу і хочу повідомити, що не було жодної скарги на роботу Луцького міського трудового архіву, хоча й працювали вони в досить тісному приміщенні», зазначив Юрій Вербич.

Минулого року архів поповнився ще справами з позачергових виборів народних депутатів України одномандатного округу № 22, ВАТ «Луцький шовковий комбінат «Волтекс», загальною кількістю більше п’яти тисяч справ, тож виникла гостра потреба у збільшенні приміщень для зберігання документів.

За ініціативи міського голови Миколи Романюка було прийнято рішення про додаткове виділення площ (88,4 кв.м) у приміщенні, що на вул. Бенделіані, 7, де було проведено капітальний ремонт, встановлено протипожежне та охоронне обладнання. Роботи були виконані якісно і оперативно завдяки відповідальному ставленню до завдань управління капітального будівництва та підрядника ПП «Ефект».

Юрій Вербич також повідомив, що цього року заплановано виділити кошти з міського бюджету та обладнати архівосховища системою сучасних мобільних і стаціонарних стелажів у добудованих приміщеннях, де можна буде розмістити 10 тисяч архівних справ.

Завідувач комунальної установи Луцький міський трудовий архів Людмила Карєва та начальник архівного відділу міської ради Алла Дрейчан принагідно подякували міській владі за велике сприяння у роботі, зміцнення матеріально-технічної бази установи.