Представники громадських організацій «Правий сектор» та «Автомайдан України» сьогодні завітали до голови Луцької районної ради Олексія Гвоздецького з пропозицією внести додаткове питання до порядку денного сесії, яка має відбутись завтра, 5 лютого 2015 р.

Зокрема представник «Правого Сектору» Павло Данильчук запропонував районному голові висловити недовіру депутатам-мажоритарним від Волинської області Ігорю Єремеєву, Степану Івахіву і Сергію Мартиняку, які проігнорували голосування проекту Постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором.

«Позиція наших депутатів вступає в резонанс до позиції громади. Громада визнає Росію агресором, а ті особи які були делеговані громадою у Верховну раду, проігнорували прийняття цього рішення. Вони прогуляли…» - зауважив представник «Автомайдану України» Олег Бондарук.

Щоб не виносити Проект рішення про недовіру Волинським депутатам окремим питанням, голова Луцької райради запропонував внести його як доповнення до Звернення депутатів Луцької районної ради з приводу визнання Російської федерації державою – агресором.

Тож третій пункт звернення, в якому йдеться про засудження дій народних депутатів України, які не голосують за доленосні рішення Парламенту та підтримують дії держави-агресора, буде доповнено уточненням. Активісти громадських організацій висловили бажання оприлюднити імена Волинських «героїв», бізнес яких пов'язаний з Росією.

Активісти ГО «Автомайдан України» та «Правого сектора» пообіцяли допомогти з явкою «депутатів-прогульників» на сесію - підвезти їх до робочого місця, якщо це буде потрібно.