Від 400 до 700 гривень витратили на Великодній стіл українці цього року. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли під час опитування у супермаркетах.

«Вклалися у 400 гривень цього року, - розповідає лучанка Катерина Смольна. – Не купували ікру, як торік. Відмовилися від випічки. Купили паску і торт у магазині. Порахували, що так буде вигідніше, ніж пекти вдома».

700 гривень на продукти витратила киянка Світлана Богдан.

«На святі економити наша сім'я не звикла, - говорить Світлана. - Торік нам вистачило 370 гривень, але тепер усе дорожче на 40-50 відсотків».

Спочатку сім'я Світлани відклала на Великдень 500 гривень.

«Але, як і передбачали, грошей не вистачило, - каже киянка. - Ще 200 гривень треба було докласти. М'ясо купили за два тижні до свята. Напередодні Пасхи воно в ціні підскочило. За три кілограми м'якоті ми віддали 210 гривень. Кілограм домашньої ковбаси у лютому коштував 70 гривень, а зараз від 90 до 120. Не беремо ковбасу і шинку в магазині. Дешевше купити свіже м'ясо і запекти у духовці. Зекономите 50 гривень на кілограмі».

Житомиряни Олена і Святослав Ковердюки витратили на Великдень 550 гривень.

"Найбільше грошей пішло на м'ясні вироби та алкоголь, - розказує Святослав. – Два дні мали гостей, тому довелося багато готувати. Відчутно подорожчали риба і кондитерські вироби".