Із такими словами під час шкільного свята звернувся до дітей Ігор Дрючан. Учні своєю чергою подарували бійцям міліцейського спецпідрозділу гарний настрій, презентували виготовлені власноруч маскувальні сітки, душевні листи, малюнки та обереги, - інформує прес-служба волинських правоохоронців.

Аби вручити подарунки, учні навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №7 – природничий ліцей» запросили спецпризначенців на звітний концерт, присвячений Батьківщині та її захисникам.

Розпочалося свято молитвою за мир, за Україну, її незалежність та територіальну цілісність, за нову історію, яку сьогодні на передовій творять воїни-патріоти. Діти до щему пройняли серця відважних чоловіків віршами, піснями й хореографічними виступами.

Директор навчального закладу Ніла Карюк розповіла, що до цієї зустрічі школярі готувалися по-особливому:
- Всього за тиждень діти власноруч виготовили маскувальні сітки, залишаючись у школі після уроків. Працювали задля доброї справи всім великим педагогічним та учнівським колективом: від 1-го до 11-го класів. Придбали основу для сітки за кошти, вилучені за збір макулатури. Ми впевнені, що вони допоможуть захистити та зберегти життя наших воїнів.

За словами школярів, процес виготовлення сіток нагадував певний ритуал: зав’язуючи вузлик за вузликом, діти загадували бажання. Як виявилося, мрія у них спільна – мирна і незалежна Україна.

За словами заступника командира роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» Ігоря Дрючана, цей рік – найтяжчий для України за всі роки її незалежності. Для підрозділу - це рік його народження та формування і, водночас, - кривавих битв за Яснувату та повернення з «іловайського котла», а згодом – бої за дебальцівський плацдарм та вихід підрозділу із оточення у Вуглегірську. Це – рік великих перемог і водночас непоправних втрат – загибелі побратимів.

На знак вшанування світлої пам’яті тих, хто відійшов у вічність за майбутнє, присутні схили голови і пом’янули їх хвилиною мовчання.
Насамкінець школярі подарували правоохоронцям душевні листи, малюнки та обереги. Це - особливі подарунки, дорогі серцю кожного бійця.

- Серця на війні черствіють. Тож такі щирі та відверті зустрічі лікують наші зранені душі. І щоби не приготували діти – це завжди від душі, щиро і надзвичайно трепетно. Ми дякуємо всім, хто нам допомагає і нас підтримує. Коли уся країна разом із тобою – це надихає та дає неймовірні сили і непохитну віру у перемогу, - такими словами Ігор Дрючан подякував ініціаторам свята.