Закинуті приміщення міста із вільним до них доступом часто служать притулком для наркоманів. Так сталося з давно забутим будинком на 5-му мікрорайоні у Нововолинську.

Аби подивитись на ситуацію власними очима, наш кореспондент «БУГу» вирушив на огляд. Будинок, який мав би бути дитячим садком став небезпечний для дітей, окрім того, що він перетворився на звалище, тут популярне місце для наркоманів. Кожна кімната заповнена використаними шприцами, всюди валяються баночками з «водою для ін’єкцій». Небезпека зростає ще тому, що не рідко, діти, котрі гуляють біля дому, можуть легко зайти у такі закинуті будинки.

Кожного дня, сотні нововолинців, які проживають на 5-му мікрорайоні, можуть спостерігати за тим, як тут все більше і більше ошивається підозрілих осіб.

Постає питання: як же запобігти поширенню наркоманії? Виходу немає? Жителям цього району дуже боляче спостерігати таку картину – бездіяльність влади, купа сміття, алкоголізм та наркоманія. І все це біля житлових багатоквартирних будинків молодого міста Нововолинськ.

Альтернативою є спорт. Наприклад: біля покинутого будівництва знаходиться спортивний майданчик, який збудував один з кандидатів виборчих перегонів у 2012 році.

Щоб молодь Нововолинська могла обрати спорт та здоровий спосіб життя, а не наркотики потрібно за майданчиком доглядати.

Та виходить, що можновладцям байдуже до проблем молоді, саме тому і досі, спортмайданчик не взятий на баланс міста. Доглядати його ніхто не береться! Купи сміття приваблюють тільки любителів алкоголю! Замість того, щоб прибрати, облаштувати та обгородити майданчик для спорту, нашій владі мабуть зручніше його ігнорувати, і тим самим сприяти поширенню алкоголізму та наркоманії.