Сьогодні, 29 квітня, біля Волинської ОДА зібралися активісти та представники Правого сектору Волині з метою мирного протесту. Обурені діями діючої влади, добровольці рушили до чиновницьких кабінетів, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, причиною таких дій послужило те, що вперше за історію участі Добровольчого Батальйону Правого сектору в проведенні так званої «АТО» на базу Правого сектору навели важке озброєння Української армії.

Так, зайшовши разом із бойовими побратимами до Волинської ОДА, командир 3-го батальйону Добровольчого українського корпусу Віталій Ковальчук (друг Устим) звернувся до першого заступника голови Волинської ОДА Сергія Кудрявцева. Він продемонстрував йому прапор Волині, який «супроводжував» воїнів під час війни на передовій:

«Це – прапор Волині, який протягом тривалого часу був на передовій. Два тижня тому його зняли з позицій. До цього хлопці під цим прапором захищали цілісність і суверенність держави. Два тижні тому бійці Правого Сектору покинули Піски й виїхали на базу. Усе відбувалося дисципліновано і під контролем. Однак, не зважаючи на дотримання усіх угод та договорів, учора, 28 квітня, Збройні сили України, зокрема 25-та і 95-та бригада, оточили нашу базу із вимогою здати зброю. Тож, ми хочемо почути позицію й волинських високопосадовців стосовно дій вищих ешелонів влади», - звернувся доброволець до Сергія Кудрявцева.

Зауважимо, що самого губернатора, Володимира Гунчика, на місці не було. Його заступник зазначив, мовляв, голова наразі перебуває у справах поза межами Луцька.

«Зрозумійте правильно, друзі, я є представником тієї політичної сили, яка одна з перших стала на захист нашої Батьківщини. В принципі, вихід з ситуації – порозумітися, вислухати усі сторони й опонентів також. Треба прийняти рішення, що задовольнить обидві сторони конфлікту. Тоді ми зможемо далі відстоювати нашу землю», - відповів Сергій Кудрявцев обуреним воїнам.

Однак у діалог втрутився народний депутат Ігор Лапін, який від імені батальйону «Айдар» прийшов підтримати Правий Сектор:

«Дискредитація добровольчих батальйонів - це те, про що Путін почав говорити у ЗМІ ще рік тому. Все просто: прибрав добровольців – прибрав і Нацгвардію. Як гасити танки – так охочих немає, а оточити добровольців, які і у вогонь, і воду – будь ласка. То є злочинні накази», - зазначив він.

Після короткого діалогу перший заступник голови Волинської ОДА зателефонував до Володимира Гунчика й у телефонному режимі повідомив йому, що нині відбувається не, що інше, як спотворення реальної інформації з метою дискредитувати українські добровольчі підрозділи.

Утім, під час розмови губернатор наголосив, мовляв, уже проінформував з цього приводу першого заступника Президента України Віталія Ковальчука. Той, своєю чергою, зауважив, що подібна інформація надходить протягом дня з усіх регіонів.

«Те, що пан Ярош є радником Головнокомандувача Збройних Сил України Віктора Муженка, дає йому право «напряму» донести потрібну інформацію «наверх» без нагнітання ситуації», - почулось у слухавці.

Тим часом, сам Сергій Кудрявцев висловив власну думку, що добровольчі батальйони – найдисциплінованіші серед усіх військових формувань в Україні.

За станом на 15 годину мирна акція протесту підійшла до завершення, а керівник Волинського осередку Правого Сектору Сергій Дружинович дав розпорядження добровольцям бути у «бойовій готовності», аби, у разі крайньої необхідності і команди від провідника, виїхати задля улагодження конфліктної ситуації до столиці, або туди, де це буде найбільш необхідно.