Особовий склад військової частини А 1141 поповнився 21-м молодим солдатом. 2 травня новобранці склали присягу на вірність Україні.

Попри дощову погоду, привітати юнаків із військовою присягою прийшло чимало людей – рідних та друзів новоспечених солдат, - пише Волинський інформаційний портал.

Новобранців привітав командир військової частини 1141 Василь Гуртовський. «Складання військової присяги – важливий правовий і моральним актом. Це клятва на вірність своєму народу та своїй Вітчизні», - наголосив він і додав, що виконання присяги обов’язкове для всіх військових, незалежно від звання та посади. Гуртовський побажав солдатам виправдати довіру свого народу та заслужити повагу військового колективу.

До солдат звернувся і радник голови Волинської облдержадміністрації Борис Кондратюк. «Це відповідальний і важливий момент у вашому житті, адже сьогодні ви даєте клятву українському народу захищати Батьківщину, мир і спокій громадян», - наголосив він і додав, що особливо важливість присяги відчувається зараз, коли в державі йде війна. «Від Збройних сил залежить майбутнє нашої держави», - підкреслив радник голови ОДА і додав, що міць армії визначається досягненнями кожного солдата. Насамкінець Борис Кондратюк побажав, аби військова служба була легкою та допомогла міцно стояти на ногах у майбутньому.

Начальник управління надзвичайних ситуацій Луцької міської ради Юрій Кирилюк зауважив, що це велика честь – зі зброєю в руках захищати Батьківщину. «Сто років тому українська держава не відбулася, бо не були створені Збройні сили і військові не прийняли присягу», - зазначив він і побажав солдатам не зрадити клятву своєму народові.

Військових вітали також батьки та духовенство: священики благословили солдат на службу на благо Вітчизни.

Опісля офіційних промов 21 солдат присягнув на вірність Україні.