В обласному центрі Волині відбулася легкоатлетична естафета. Про це інформує «Волинська правда».

Забіг стартував на Меморіальному комплесі «Вічна Слава». Маршрут бігунів пролягав вулицями Винниченка, Богдана Хмельницького, Сенаторки Левчанівської, Глушець, Парковою, проспектом Волі, вулицею Шопена. Далі спортсмени повернулися на проспект Перемоги до Меморіального комплексу «Вічна Слава». Учасники естафети подали 15 етапів, які сягали 3 тисячі 650 метрів.

Метою заходу є вшанування пам’яті полеглих у роки Великої Вітчизняної війни, патріотичного виховання дітей та молоді, пропаганди переваг здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок, популяризації легкої атлетики серед населення міста.

В естафеті узяли участь 46 команд колективів фізикультури підприємств, установ, організацій та навчальних закладів нашого міста.

Всього на старт вийшло 552 учасника.

Цікаво, що 23 роки тому вперше в історії проведення цих традиційних змагань у них взяли участь і гості з Республіки Польща – кросмени з Хелма і Грубешова. До речі, останні виявились на фініші першими, випередивши студентів колишнього Луцького педінституту.

За багаторічну історію цього масового заходу на старт вийшли відомі волинські легкоатлети, учасники Олімпійських ігор, розіграшів кубків світу і Європи, чемпіони України. Це, зокрема, Петро Теребус, Тетяна Суворова, Валентина Савчук, Олександр Головницький, Віталій Шафар, Жанна Будівловська, Петро Чикада і багато інших.

Нагадаємо, що в минулому році естафету виграли представники Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та коледжу із посиленою військовою підготовкою.

Вперше в цьому році нагородили наймолодшого і найстаршого учасника.

Луцький міський голова Микола Романюк привітав присутніх із прийдешнім Днем Перемоги і молодих людей, які прийшли віддати данину пам’яті своїм полеглим предкам. Луцький градоначальник подякував і тренерам молодих спортсменів, які популяризують здоровий спосіб життя.

Після урочистого відкриття студенти СНУ імені Лесі України та вихованці ліцею з посиленою військовою підготовкою поклали квіти до стели на Меморіальному комплексі «Вічна Слава» та могили бійця «Небесної сотні», який загинув у кривій перестрілці на Майдані у Києва Василя Мойсея.

Далі забіг стартував луцькими вулицями.