Напередодні святкування 70-річчя Великої Перемоги звичайний день перетворився на день спогадів, віршів про війну, сліз та живих емоцій.

Так, Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» до дня Перемоги провів зустрічі з організаціями ветеранів та вручив понад 800 подарунків: сертифікати на продукти, сувеніри та солодощі,  - йдеться на сайті Фонду.

Сьогодні у приміщенні бібліотеки імені Олени Пчілки відбулась зустріч з учасниками Луцької міської організації ветеранів України. Захід розпочав керівник цієї організації Севрюков Валерій. Чоловік подякував усім, хто пам’ятає, що учасники війни, діти війни та ті, хто приніс нам мирне небо 70 років тому, потребують поваги. Зокрема, слова вдячності чоловік висловив і Ігорю Палиці, який завжди підтримував організації ветеранів.

Своєю чергою, виконавчий директор Фонду «Новий Луцьк» Маховський Орест привітав ветеранів з днем Великої Перемоги. Подякував за відвойовану Перемогу та побажав міцного здоров’я, миру і злагоди.

«Ви подарували нам шанс жити у вільній, незалежній країні. Ми цінуємо кожен недаремно прожитий Вами день, який наближав омріяну Перемогу», - зазначив виконавчий директор Фонду.

Голова первинної організації ветеранів НБУ у Волинській області, учасник бойових дій Місенко Ігор Іванович розповів свою історію війни. Пригадав про те, як воно - бути учасником бойових дій, та як і де зустрічав день Перемоги. Подякував чоловік тим, хто зараз бореться за нашу країну та береже її кордони від ворога.

«Війна для мене почалась у 1941-році. Я був в Одесі, згодом мене евакуювали на Кавказ, перебував у різних куточках світу, а день перемоги зустрів у Альпах, на висоті 1830 метрів над рівнем моря», - розповів чоловік.

Єрлін Михайло Тимофійович, голова первинної ветеранської організації «Неспокійні серця» розповів вірш про те, як у Берліні встановили пам’ятник солдатам, які загинули під час війни.

Кожен з присутніх, разом з Михайлом Тимофійовичем переживав емоційно ті події, пригадав щось своє, а дехто, навіть, пустив сльозу.