Сьогодні, 8 травня, на батьківщині загиблого бійця роти міліції спецпризначення «Світязь» Максима Ляшука, в селі Острожець Рівненської області Млинівського району, відбувся мітинг-реквієм із нагоди вручення призначеної Президентом України Петром Порошенком державної нагороди – медалі «За мужність» третього ступеня, - пише Волинський інформаційний портал.

Захід відбувся в стінах школи, де навчався і працював Максим Ляшук та на стіні якої вже встановлена меморіальна дошка.

Учні навчального закладу декламували вірші про війну. Звучала пісня про журавку, яка зосталася сама, бо журавель загинув на війні.

Нагороду синові загиблого Героя, півторарічному Матвієві, вручив начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига. Він подякував батькам Максима за те, що виховали такого мужнього сина. «Виконувати завдання на Схід «Світязь» поїхав у складі 40 бійців. Семеро військовослужбовців загинули. Серед них і ваш односельчанин – Максим Ляшук», – нагадав Петро Шпига.

Із промовами також виступили Острожецький сільський голова Олег Пархомей, побратим Героя, який пройшов із ним Іловайськ, голова Млинівської РДА Алла Черній. Усі висловлювали свої співчуття родині військовослужбовця та ділилися спогадами про Максима Ляшука.

Окрім того, 13–14 травня в Млинівському районі відбудуться змагання з туризму, які присвятять пам’яті бійця спецпідрозділу і переможця багатьох змагань із орієнтування на місцевості Максима Ляшука.