Поміж багатьох процесів, що згубно впливають на розвиток країни, можна виділити масовий виїзд кваліфікованих лікарів та вчителів за кордон та, що ще страшніше, форсоване поглинання підлітків (13-20 років) чумою XXI століття – наркоманією.

Читайте також: У Луцьку на "гарячому" зловили молодика, який розкладав закладки (фото)

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці завідуючий відділенням реабілітаційного центру "Ренесанс", консультант з питань хімічних залежностей Денис Поліщук.

Експерт зазначає, що вживання психотропних хімічних речовин – надзвичайно небезпечне, оскільки руйнує центральну нервову систему та базову психічну складову (формування психічного здоров’я на все майбутнє життя людини відбувається у вищезазначений віковий період).

Зараз 7 з 10 школярів вживають (періодично/системно) наркотики прямо в школах, адже система інтернет-закладок діє зі швидкістю комети, яка своїм хімічним хвостом зпалює наших з вами дітей… Якщо таким чином наркотизація країни буде зжирати мізки молоді, то "будівельниками" європейської держави будуть шизофреніки і енцефалопати, – пише Денис Поліщук.

"Але найстрашніше в цьому не те, що швидкість наркотичного самогубства молоді набирає обертів кожного дня (помилитися може кожен), а те, що до цього часу держава була не зацікавлена в сприянні формування сфери реабілітації, для людей залежних від наркотиків, алкоголю, ігроманії, тощо", – йдеться у дописі.

Читайте також: На Волині чоловік виготовляв та збував наркотики

Центри, які допомогали і допомогають (впродовж останніх п’яти років), масово і планово зачиняють, і не просто, а варварськими методами, розгромлюючи і руйнуючи приміщення і матеріальну базу центрів.

"Час звичайно покаже, та я знаю, що вже зараз керівництво країни повернулося обличчям до проблеми залежної молоді, і вірю, що все почне налагоджуватися, та від себе закликаю – українці, не вживайте наркотики, займатеся спортом і ведіть здоровий спосіб життя.  Ніхто крім нас не зробить Україну розвинутою і квітучою", – зазничив Денис Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook