На Волині землевпорядники разом із облдержадміністрацією та органами місцевого самоврядування створили єдиний реєстр заяв учасників АТО на отримання земельних ділянок. Про це повідомляє прес-служба Дергеокадастру.

Завдяки об’єднанню заяв в єдину базу даних всі сторони мають можливість консолідувати зусилля по виділенню землі воїнам. «Наразі вдалося оптимізувати процес надання земельних ділянок військовослужбовцям, також скоротилися терміни виготовлення документації. Наші фахівці докладають усіх зусиль, аби вчасно розглянути і задовольнити заяви учасників АТО», – зазначив керівник землевпорядної служби області Василь Василенко.

Лише протягом квітня цього року було надано у власність учасникам антитерористичної операції та родинам загиблих бійців майже три сотні наділів. Всього територіальні органи земельних ресурсів та органи місцевого самоврядування станом на 18 травня 2015 року прийняли 1971 рішення про надання учасникам антитерористичної операції дозволів на розроблення проектів землеустрою на загальну площу 773,55 гектара.

Натепер волинські учасники АТО та родини загиблих воїнів отримали у власність 663 наділи загальною площею 326,57 гектара. З них: 282 ділянки площею 38,61 гектара – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, 164 наділи площею 12,23 гектара – для садівництва і 217 ділянок площею 275,73 га – для ведення особистого селянського господарства. Найбільше земельних ділянок захисники Батьківщини отримали у Ківерцівському (144), Турійському (118) та Луцькому (98) районах