У ніч з 23 на 24 травня в Ковелі підпалили лікарняний храм Св.великомученика Пантелеймона.

Про це йдеться в повідомленні спільноти Типовий Ковель з посиланням на Ковельське благочиння Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

«Підпал звершено невідомими з двох сторін церковної будівлі. Пожежна команда, що прибула на виклик випадкового свідка, зуміла зупинити пожежу. Храм не постраждав. Однак пошкоджено приміщення Недільної школи, що розташоване в цокольному поверсі храмової споруди», ‒ йдеться в дописі.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група.

За даними прес-служби волинських правоохоронців до Ковельського міськвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення від настоятеля однієї з церков міста. Священнослужитель повідомив про підпал. 
За викликом вирушила слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили: пожежа виникла в підсобному приміщенні церкви. Зловмисник проник туди через відчинені двері.

Згідно з висновком працівників НДЕКЦ при УМВС України у Волинській області, причиною пожежі є підпал дров.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення особи, причетної до скоєння правопорушення. Зловмиснику загрожує від трьох до десяти років в’язниці.