Вчора, 28-го травня у загальноосвітній школі І-ІІI ступеня с.Колона відбулась лінійка-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому на сході країни герою, випускнику школи – Сергієві Дармофалу. На будівлі школи було встановлено та освячено меморіальну дошку, – пише сайт Іваничівської РДА.

На шкільному подвір’ї зібралися батьки, сестра, однокласники та бойові побратими Сергія, учні і вчителі, влада району, односельчани. Лінійка-реквієм розпочалась із виконання духовим оркестром Іваничівської музичної школи, де колись навчався та грав Сергій, Державного гімну України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв-земляків. Після вступного слова директора школи Василя Іллюшка право відкрити меморіальну дошку було надано батькам загиблого. Освячення провів настоятель місцевого храму, 

На лінійку завітали заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович, заступник голови районної ради Юрій Мазурок, начальник відділу освіти райдержадміністрації Надія Жук, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Жанна Гринюк.

Під час свого виступу заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович подякувала батькам за хороброго сина, який мужньо захищав цілісність та незалежність нашої держави.

Хвилюючими були слова першої вчительки Сергія Оксани Єдинак, директора школи Василя Іллюшка, сільського голови Віктора Федорука, товариша по службі Сергія Фітя.

Після завершення заходу представники влади та родина відвідали могилу Сергія на цвинтарі села Колона, де було відправлено літію за українським героєм. Бойові побратими покійного поклали квіти до могили.

Педагогічний та учнівський колектив ЗОШ I-III ст.. с. Колона, що тепер носитиме ім’я Сергія Дармофала, в шкільному музеї організували експозицію особистих речей Героя, серед яких є «Пам’ятка солдату в бою» та «Молитовник військовослужбовця «Молись та служи». Тож нехай вічно житиме образ Сергія Дармофала та всіх загиблих Героїв в наших молитвах та нашій пам’яті.