Вісім працівників філії державного підприємства по реєстру земельних угідь нині перебувають на лаві підсудних за фінансові оборудки. Посадовців звинувачують за статтями службове підроблення, привласнення або розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем та легалізація доходів.

Раніше прес-служба ГУБОЗ МВС України у Волинській області повідомляла, що було викрито групу посадовців філії державного підприємства по реєстру земельних угідь, які на власний розсуд втілювали в життя «Перехідну реєстраційну систему». Дана реформа передбачала перенесення даних про земельні угіддя із паперових носіїв інформації до автоматизованої електронної системи.

Тоді, аби пришвидшити процес, окрім реєстраторів, законодавством передбачалося на підставі укладання цивільно-правових договорів залучення фізичних осіб, які б за грошову оплату допомогли виконати величезний обсяг роботи.

Однак посадові особи філії всю роботу залишили на своїх підлеглих, а самі в цей час оформили фіктивні договори на підставних осіб, які нібито допомагали оцифровувати дані.

Всього зловмисники найняли понад 20 «невидимих душ», за які отримували до 5 тисяч гривень щомісяця.

Тож тепер усі обвинувачені перед судом відповідатимуть за скоєне. А ми у свою чергу будемо висвітлювати хід судового розгляду цієї справи.