У Луцькому національному технічному університеті розпочалося голосування за нового ректора.

Вибори розпочалися 17 червня о 9:00, - пише Волинське агентство розслідувань.

Ще до початку виборчого процесу в кабінеті №37 другого корпусу університету, де облаштували виборчу дільницю, зібралися члени комісії, спостерігачі та кандидати на посаду ректора.

Приїхав спостерігати за процесом виборів і начальник Управління роботи з персоналом та керівними кадрами Міністерства освіти і науки України Микола Легенький.

До складу комісії увійшли представники усіх факультетів університету, а також представник від ненаукового складу та від студентства. Головою виборчої комісії є проректор з навчально-виховної роботи Олександр Бондарський.

«У сейфі маємо 552 бюлетені», – зазначив Олександр Бондарський. Після відкриття сейфу представники від кожного факультету перерахували кількість бюлетенів. Найбільше число бюлетенів припадає на студентську частину університету.

Скриньки для голосування надали з міської ради, опечатали їх в університеті безпосередньо перед початком голосування. За порядком на виборчій дільниці слідкують чотири охоронці, також ведуть відеоспостереження за допомогою семи камер. «Камери не встановлені лише у кабінках для голосування» – зазначає Олександр Бондарський.
Проголосувати зможуть лише ті виборці, котрі внесені до списків та мають документ, що підтверджує особу.

Першим проголосував доцент кафедри машинобудування Юрій Федорусь. Відразу після початку голосування до виборчої дільниці потяглися виборці, щоправда, поки в більшості голосують викладачі.

Голосування триватиме до 15:00. Вибори вважатимуться такими, що відбулися, якщо проголосує понад 50% відсотків від загального числа виборців.