Солдатська форма, яка видається призовнику від держави, - дешева і неякісна. Нещодавно два молодих бійця, одягнених в неї, загорілися через нещасний випадок з буржуйкою. Форма розплавилася прямо на них і так в'їлася в тіло, що медикам, щоб її відокремити, довелося зрізати її разом зі шкірою. Тепер хлопці - інваліди.

Новину повідомила волонтер Олена Мокренчук, - передає «Преса України».

Олена Мокренчук опублікувала фото обгорілих бійців, зроблені в госпіталі. За її словами, на них у момент спалаху була та сама «міноборонівська форма з клейонки». Посилаючись на слова медика, який надавав їм першу медичну допомогу, вона розповіла, що форма спалахнула практично миттєво під час невдалої спроби солдат розтопити буржуйку в бліндажі. На фото помітно, що у бійця обгоріло практично все тіло.

«Більше того - ця гидота не тільки горіла і плавилася, пропалюючи шкіру і тканини до кістки - вона ще й розплавилась, і прилипла до шкіри, як пластмаса - так що в госпіталі довелося зрізати її разом з шкірою і м'язовою тканиною. Уявляєте, що довелося пережити цим двом хлопчакам???? Вони досі в госпіталі, їм оформляють інвалідність. А все через те, що якась тварюка вирішила нажитися на армійських поставках», - з жахом оповідає волонтер.

За її словами, в Мінооборони України усвідомили свою помилку в постачанні українських військових неякісної формою і пообіцяли замінити її, але тільки до вересня.

«Розумієте ??? Тобто, восени їх просто тупо переодягнуть у зимову, а поки вони ще мінімум три місяці будуть ходити смертниками, розуміючи, що найменша іскра зробить їх інвалідами, якщо не вб'є зовсім», - обурена Мокренчук.

Волонтер каже, що безпека солдат варта тільки 500 гривень - стільки коштують нові камуфляжні штани і кітель, але з більш надійного і якісного матеріалу.