У Луцькі міській раді не виконується закон «Про запобігання корупції», який увійшов в дію ще 26 квітня. У цьому, зокрема, переконані депутати від групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов та Ігор Поліщук.

«Вочевидь, у прокурора не вистачає політичної волі, аби змусити міського голову та його заступників працювати в рамках цього закону», - закцентував увагу депутат Ігор Поліщук.

Разом з тим, його колега по групі «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зауважив, що, певно, ані міський голова, ані його заступники чи секретар цим питанням не переймаються. В той же час, вочевидь, так і немає кому «підказати» міському голові, що земельні питання, дотичні до бізнесу його сина – можна розцінити як корупційні. В той час, як Закон попереджає про вплив через родинні зв’язки.

«Конфліктом інтересів міського голови, секретаря та депутатів міської ради повинна займатись окрема комісія. Така комісія повинна працювати ще з 26 квітня. На минулій сесії ми її створили і для налагодження її роботи  було виділено 2 місяці. Та ця комісія по сьогодні жодного разу не засідала. Фактично – це саботаж. Саботаж закону про корупцію», - наголосив Андрій Осіпов.

Таким чином, вже на завтрашню  сесію Луцької міської ради, депутати від групи «Новий Луцьк» підготували проект рішення «Про заходи запобігання проявам корупції в діяльності міського голови, секретаря та депутатів міської ради».